FRITZ!Repeater DVB-C Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater DVB-C Service

FRITZ!Repeater via Wi-Fi met de FRITZ!Box verbinden

Je wilt een FRITZ!Repeater met de FRITZ!Box verbinden via Wi-Fi? ✓ Zo gaat dat heel eenvoudig.

Verbind je FRITZ!Repeater via Wi-Fi met je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Repeater neemt dan alle Wi-Fi-instellingen over van de FRITZ!Box, bijvoorbeeld de toegangsgegevens en de gasttoegang, en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk. Bij gebruik van een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 of nieuwer wordt de FRITZ!Repeater geïntegreerd in het Mesh-netwerk.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je FRITZ!Repeater kunt verbinden met je FRITZ!Box door een simpele druk op de knop (WPS - Push Button Configuration).

Als je de configuratie handmatig wilt uitvoeren, ga dan te werk zoals beschreven in de handleiding FRITZ!Repeater handmatig via Wi-Fi met FRITZ!Box-thuisnetwerk verbinden. De FRITZ!Repeater wordt dan echter niet geïntegreerd in het Mesh-netwerk.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Sluit de FRITZ!Repeater aan op de stroomvoorziening.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Repeater is opgestart en de "Power"- en "WLAN"-led blijven branden of tot de leds van de signaalsterkte-indicator knipperen.
  3. Druk op de "WPS"-knop en houd de knop gedurende ongeveer 15 seconde ingedrukt, tot alle leds tegelijk knipperen.

Afb.: Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

4. Zodra de "Power"- en "WLAN"-led blijven branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Repeater als Wi-Fi-bridge configureren

1. Steek de FRITZ!Repeater voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de FRITZ!Repeater is opgestart en de "Power"- en "WLAN"-led blijven branden.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "WPS"-knop van de FRITZ!Repeater en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen.

Belangrijk:Als de "WLAN"-led even knippert en vervolgens weer ophoudt met knipperen, is er een oudere versie van FRITZ!OS geïnstalleerd. Druk in dit geval opnieuw kort op de WPS-knop van de FRITZ!Repeater en zodra de "WLAN"-led blijft branden, druk je op de WPS-knop en houd je deze gedurende ca. 6 seconden ingedrukt, tot de "WLAN"-led begint te knipperen.

4. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op:
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 6890, 6660Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560WLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7581WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  5. Ca. 5 seconden nadat één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater blijven branden, is de integratie in het Mesh-netwerk voltooid.

3 Televisieontvangst configureren

Als je het programma-aanbod van je kabelprovider wilt doorgeven ("streamen") aan het thuisnetwerk, configureer je in de FRITZ!Repeater televisieontvangst:

1. Configureer de FRITZ!Repeater voor televisieontvangst (DVB-C).

4 FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat ten minste drie van de vijf signaalsterkte-leds branden. Tips voor het plaatsen vind je in de handleiding FRITZ!Repeater optimaal plaatsen.