FRITZ!WLAN Repeater DVB-C Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater DVB-C Service

Draadloze verbinding met de FRITZ!WLAN Repeater configureren

Je kunt elk draadloos netwerkapparaat verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!WLAN Repeater om deze toegang te geven tot internet en je thuisnetwerk. Hiervoor configureer je eenmalig de draadloze verbinding bij ieder apparaat, zoals hier wordt beschreven. Het draadloze netwerkapparaat brengt de verbinding vervolgens automatisch tot stand.

De draadloze verbinding met de FRITZ!WLAN Repeater kun je op twee verschillende manieren configureren:

• Met de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) kun je de draadloze verbinding veilig en automatisch configureren met een druk op de knop.
  • Je kunt de draadloze verbinding handmatig configureren door de netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in te voeren in het draadloze netwerkapparaat.

1 Voorbereidingen

1. Controleer of het draadloze netwerkapparaat ondersteuning biedt voor het configureren van draadloze verbindingen per druk op de knop (WPS - Push Button Configuration).

Opmerking:Tal van huidige Windows-computers, veel mediaspelers en draadloze muzieksystemen ondersteunen WPS. Informatie over de WPS-ondersteuning van je apparaat vind je in de handleiding of krijg je rechtstreeks van de fabrikant.

2. Als het draadloze netwerkapparaat de WPS-methode ondersteunt, configureer je de draadloze verbinding via de WPS-methode.
    • Als het draadloze netwerkapparaat de WPS-methode niet ondersteunt, ga je verder met de volgende maatregel.

2 Draadloze instellingen van de FRITZ!WLAN Repeater bepalen

Draadloze instellingen in de fabrieksinstellingen bepalen

Als de draadloze instellingen van de FRITZ!WLAN Repeater overeenkomen met de fabrieksinstellingen, dan kun je deze aflezen aan de achterzijde van de FRITZ!WLAN Repeater:

• De naam van het draadloze netwerk (SSID) komt overeen met de modelnaam van de FRITZ!WLAN Repeater (z.B. FRITZ!WLAN Repeater DVB-C).
  • De draadloze netwerksleutel komt overeen met de cijfercode in het veld "WLAN key".

Afb.: Draadloze instellingen op de achterkant van de FRITZ!WLAN Repeater

Persoonlijke draadloze instellingen bepalen

Als de draadloze instellingen van de FRITZ!WLAN Repeater zijn gewijzigd, dan kun je deze aflezen in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Noteer de naam van het draadloze netwerk (SSID).
  4. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  5. Noteer de draadloze netwerksleutel.

3 Draadloze verbinding met de FRITZ!WLAN Repeater tot stand brengen

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en klik dan op "Volgende".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + C.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en klik dan op "Volgende".
  5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  3. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en klik op "OK".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Apple macOS

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in de Finder-balk boven aan het scherm (zie afb.).

Afb.: Geen verbinding met draadloos netwerk

2. Klik in het contextmenu op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater.
  3. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en klik op "Verbind".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk.

Apple iOS (Apple iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Wanneer Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het "aan-/ uit"-pictogram.
  4. Tik onder "Kies een netwerk..." op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater.
  5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en tik op "Verbind".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en het pictogram voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in de statusbalk naast de klok.

Android (bijvoorbeeld Google Nexus, Samsung Galaxy)

Opmerking:Je kunt ook FRITZ!App WLAN gebruiken om je Android-apparaat gemakkelijk te verbinden met de FRITZ!WLAN Repeater en de app nuttige informatie over de draadloze verbinding laten weergeven.

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, schakel je dit in door te tikken op het pictogram "UIT" naast de optie "Wi-Fi".
  4. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater.
  5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in en tik op "Verbind".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem, netwerkprinter)

1. Gebruik je draadloze netwerkapparaat om te zoeken naar draadloze netwerken in de buurt.

Opmerking:Informatie over het tot stand brengen van de draadloze verbinding vind je in de handleiding of verkrijg je van de fabrikant van het draadloze netwerkapparaat.

2. Selecteer het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater en voer de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!WLAN Repeater in als je daarom wordt gevraagd.

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.