FRITZ!Repeater DVB-C Service - Knowledge Base

FRITZ!Repeater DVB-C Service

FRITZ!Repeater met router van een andere fabrikant verbinden

De FRITZ!Repeater breidt je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het draadloze bereik (WiFi) van je router optimale draadloze ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk. De FRITZ!Repeater neemt dan de toegangsgevens van het draadloze netwerk van de router over en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Daarnaast kan de FRITZ!Repeater kabeltelevisie van je kabelprovider (DVB-C) doorgeven als IP-stream in het thuisnetwerk. Zo hoef je niet je favoriete televisieprogramma te missen als andere gezinsleden de televisie al gebruiken.

Je kunt de FRITZ!Repeater met je router verbinden via het draadloze netwerk of via LAN. Welk type verbinding het beste is, hangt af van de omgeving waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt.

1 FRITZ!Repeater via draadloos netwerk met de router verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Een draadloze verbinding met de router is zinvol wanneer

• de FRITZ!Repeater binnen het draadloze bereik van de draadloze router moet worden geplaatst.
  • een apparaat zonder draadloze functie, bijvoorbeeld een IPTV-ontvanger, via de LAN-poort van de FRITZ!Repeater moet worden geïntegreerd in het thuisnetwerk.
  • de FRITZ!Repeater desgewenst snel en gemakkelijk moet worden verplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via draadloos netwerk met router van andere fabrikant verbinden

2 FRITZ!Repeater via LAN met de router verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

Een LAN-verbinding met de router is zinvol wanneer

• vanaf de plaats waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt een LAN-verbinding met de router kan worden gemaakt, bijvoorbeeld via de al aanwezige bekabeling voor het netwerk in huis.
  • de FRITZ!Repeater buiten het draadloze bereik van de router in het thuisnetwerk moet worden geplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via LAN verbinden met router van andere fabrikant