FRITZ!WLAN Repeater DVB-C Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Repeater DVB-C Service

Naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!WLAN Repeater wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!WLAN Repeater een vooraf ingestelde naam voor het draadloze netwerk (SSID). Als je een unieke naam wilt gebruiken voor het draadloze netwerk van je repeater, kun je deze naam gemakkelijk wijzigen.

We raden aan om identieke namen te gebruiken voor de draadloze netwerken in je thuisnetwerk. Hierdoor is het voor draadloze netwerkapparaten makkelijker om tussen de draadloze netwerken te wisselen (draadloos roaming). Als je de repeater gebruikt in de modus "draadloze brug", moet je eerst de naam van het draadloze netwerk van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) wijzigen, omdat alle draadloze verbindingen opnieuw moeten worden geconfigureerd na het wijzigen van de netwerknaam.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!WLAN Repeater.

1 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!WLAN Repeater op "Wireless" ("WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in de invoervelden "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband, zonder speciale tekens.