FRITZ!WLAN Stick AC 430 MU-MIMO Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick AC 430 MU-MIMO Service
This document is also available for the following products:

Wi-Fi-verbinding van de FRITZ!WLAN Stick configureren

Je kunt de FRITZ!WLAN Stick verbinden met elke gangbare draadloze router (Wi-Fi):

• Wanneer je een FRITZ!Box met USB-poort gebruikt, kun je de Wi-Fi-verbinding automatisch configureren via Stick & Surf door de FRITZ!WLAN Stick kort aan te sluiten op de USB-poort van de FRITZ!Box.
  • Wanneer je een router van een andere fabrikant gebruikt of een FRITZ!Box zonder USB-poort, configureer je de Wi-Fi-verbinding handmatig.

1 Wi-Fi-verbinding automatisch configureren

1. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de FRITZ!Box. De FRITZ!Box zet nu de draadloze instellingen via Stick & Surf over naar de FRITZ!WLAN Stick. Tijdens de overdracht knippert de "Info"-led van de FRITZ!Box.
  2. Het proces is voltooid zodra de "Info"-led van de FRITZ!Box blijft branden.
  3. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de computer. De FRITZ!WLAN Stick brengt de Wi-Fi-verbinding nu tot stand.

2 Wi-Fi-verbinding handmatig configureren

Configuratie van de Wi-Fi-verbinding is afhankelijk van de gebruikte Windows-versie:

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de Wi-Fi-netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende". De FRITZ!WLAN Stick brengt de Wi-Fi-verbinding nu tot stand.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + C in.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de Wi-Fi-netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende".
  5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in". De FRITZ!WLAN Stick brengt de Wi-Fi-verbinding nu tot stand. Het pictogram voor de Wi-Fi-verbinding geeft vervolgens de veldsterkte aan.

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  3. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de Wi-Fi-netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "OK". De FRITZ!WLAN Stick brengt de Wi-Fi-verbinding nu tot stand. Het pictogram voor de Wi-Fi-verbinding geeft vervolgens de veldsterkte aan.