FRITZ!WLAN Stick AC 430 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick AC 430 Service

Kan geen draadloze verbinding tot stand brengen

Je FRITZ!WLAN Stick kan het draadloze netwerk (WiFi) van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) vinden, maar kan geen verbinding maken met de draadloze router.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Controleren of het draadloze netwerk kan worden gevonden

1. Controleer of het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box kan worden gevonden.
    • Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "C".
        • De Windows-zijbalk wordt geopend.
      2. Ga naar de Windows-zijbalk en klik op "Settings" en vervolgens op het symbool voor draadloos .
      3. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Windows 7

1. Klik op het symbool voor draadloos in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
      2. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Windows Vista

1. Selecteer "Connect to" in het Windows-startmenu.
      2. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Windows XP

1. Klik op "Start".
      2. Ga naar het Windows-startmenu en selecteer "Connect to" en vervolgens "Wireless network connection".
      3. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) wordt weergegeven in het venster "Wireless Network Connection".
  2. Als het draadloze netwerk niet kan worden gevonden, volg je de stappen in deze handleiding. Als het draadloze netwerk wel wordt gevonden, ga je verder met de volgende sectie.

2 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Het MAC-adresfilter van de draadloze router moet niet zijn ingeschakeld tijdens de configuratie:

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over het configureren van een andere router vind je in de betreffende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" of "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Het MAC-adresfilter is uitgeschakeld. Je kunt het weer inschakelen zodra je de configuratie van de draadloze verbinding tussen de FRITZ!WLAN Stick en de draadloze router hebt voltooid.

3 Meest recente stuurprogramma voor de FRITZ!WLAN Stick installeren

4 Draadloze verbinding opnieuw configureren

Draadloze verbinding automatisch instellen

Voer de volgende stappen uit als je een FRITZ!Box met een USB-poort als draadloze router gebruikt:

1. Plaats de FRITZ!WLAN Stick in de USB-poort op de FRITZ!Box:

Opmerking:De instellingen voor draadloze beveiliging worden naar de FRITZ!WLAN Stick overgebracht met Stick & Surf. Wanneer de procedure is voltooid, blijft het lampje "Info" op de FRITZ!Box branden.

2. Plaats de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort op je computer.

De draadloze verbinding met de FRITZ!Box wordt automatisch tot stand gebracht.

Draadloze verbinding handmatig instellen

Voer de volgende stappen uit als je een andere draadloze router gebruikt en niet een FRITZ!Box met een USB-poort:

Windows 10

1. Klik op "Settings" in het Windows-startmenu.
  2. Klik op "Network & Internet" in het menu "Settings".
  3. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Manage Wi-Fi settings".
  4. Klik in de sectie "Manage known networks" op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box aangeeft en klik op "Forget".
  5. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
  6. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router aangeeft en klik vervolgens op "Connect".
  7. Voer in het veld "Enter the network security key" de netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "Next".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "C".
    • De Windows-zijbalk wordt geopend.
  2. Klik in de Windows-zijbalk op "Settings" en vervolgens op het symbool voor draadloos .
  3. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box aangeeft.
  4. Klik op "Forget this network".
  5. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router aangeeft en klik vervolgens op "Connect".
  6. Voer in het veld "Enter the network security key" de netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "Next".
  7. Selecteer het antwoord "Yes, turn on sharing and connect to devices".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven met het symbool voor draadloos .

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik aan de linkerkant op "Manage wireless networks".
  5. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box aangeeft.
  6. Klik op "Remove network" en bevestig met "OK".
  7. Klik op het symbool voor draadloos in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  8. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router aangeeft en klik vervolgens op "Connect".
  9. Voer in het veld "Security key" de netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en het symbool voor draadloos geeft de veldsterkte weer.