FRITZ!WLAN Stick AC 860 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick AC 860 Service

FRITZ!WLAN Stick brengt geen draadloze verbinding tot stand met de draadloze router van een andere fabrikant.

Hoewel de FRITZ!WLAN Stick het draadloze netwerk (WiFi) van de router van een andere fabrikant vindt, kan de FRITZ!WLAN Stick geen draadloze verbinding tot stand brengen met deze router.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit om het probleem te verhelpen.

1 Meest recente driver voor FRITZ!WLAN Stick installeren

1. Open in een webbrowser onze downloadsectie.
  2. Selecteer de productgroep "FRITZ!WLAN" en vervolgens je product.
  3. Download de meest recente driver voor je FRITZ!WLAN Stick.
  4. Pak het zipbestand uit op je computer, bijvoorbeeld op het bureaublad.
  5. Dubbelklik op het bestand "setup.exe" en volg de instructies.

2 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Voor het aanmelden bij de draadloze router moet de MAC-adresfilter van de router zijn uitgeschakeld:

1. Schakel de MAC-adresfilter van de draadloze router uit, bijvoorbeeld in de draadloze instellingen of in de beveiligingsinstellingen in de gebruikersinterface van de router.

Opmerking:Je kunt de MAC-adresfilter weer inschakelen nadat de draadloze verbinding met de draadloze router succesvol is geconfigureerd.

3 Draadloze verbinding opnieuw configureren

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Bekende netwerken beheren".
  4. Klik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en vervolgens op "Niet onthouden".
  5. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  6. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Beschikbare netwerken weergegeven".
  7. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  8. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + C.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router.
  4. Klik op "Dit netwerk niet onthouden".
  5. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  6. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende".
  7. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergave" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Draadloze netwerken beheren".
  5. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router.
  6. Klik op "Netwerk verwijderen" en bevestig met "OK".
  7. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  8. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  9. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .