FRITZ!WLAN Stick N v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick N v2 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!WLAN Stick installeren

Het stuurprogramma voor je FRITZ!WLAN Stick wordt automatisch geïnstalleerd wanneer je deze aansluit op de USB-poort van je computer. Dit stuurprogramma integreert de FRITZ!WLAN Stick in het besturingssysteem van je computer en levert een verbindingsmonitor om de draadloze verbinding (WiFi) te bewaken.

Als je een FRITZ!Box met een USB-poort als je draadloze router gebruikt, kun je gebruikmaken van Stick & Surf om de beveiligingsinstellingen voor de draadloze verbinding automatisch door te geven aan de FRITZ!WLAN Stick.

Vereisten / Beperkingen

• Windows 10, Windows 8 of Windows 7 (64-bits of 32-bits) moet zijn geïnstalleerd op de computer.

1 Nieuwste stuurprogramma downloaden

1. Roep onze downloadsectie op in een webbrowser.
  2. Selecteer de productgroep "FRITZ!WLAN" en vervolgens je product.
  3. Download het meest recente stuurprogramma voor je FRITZ!WLAN Stick.

2 Automatische installatie met Stick & Surf

Stick & Surf inschakelen

In de fabrieksinstellingen van je FRITZ!Box is Stick & Surf ingeschakeld. Als je deze functie hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" of "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "Enable AVM Stick & Surf" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!WLAN Stick verbinden met FRITZ!Box

• Plaats de FRITZ!WLAN Stick in de USB-poort op de FRITZ!Box:
    • Zolang het lampje "Info" op de FRITZ!Box knippert, is de overdracht van de beveiligingsinstellingen van het draadloze netwerk naar de FRITZ!WLAN Stick nog niet voltooid. Wanneer de transmissie is voltooid, blijft het lampje "Info" branden en kun je de FRITZ!WLAN Stick verbinden met je computer.

FRITZ!WLAN Stick verbinden met de computer

• Plaats de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort op je computer.
    • Windows detecteert de FRITZ!WLAN Stick automatisch. Dit proces kan even duren.

Stuurprogramma installeren

De installatieprocedure van het stuurprogramma begint zodra Windows de FRITZ!WLAN Stick detecteert:

Als je geen problemen ondervindt met de installatieprocedure en het bericht "Installation of ... was successful" wordt weergegeven nadat de installatie is voltooid:

• Klik op "Close".

Als het venster "CD drive [...]: FRITZ!WLAN USB Stick ..." wordt weergegeven:

• Klik op "AVM FRITZ!WLAN USB Stick ... Installation" en volg de instructies.

Belangrijk:Bevestig met "Yes" als je wordt gevraagd of de installatiewizard van de FRITZ!WLAN Stick wijzigingen mag aanbrengen op je computer.

Meest recente stuurprogramma installeren

1. Voer het gedownloade bestand "avm_fritz!wlan_usb_stick....exe" uit (dubbelklik bijvoorbeeld op het bestand in Windows Verkenner).
  2. Bevestig dat je wilt doorgaan met de installatie en volg de instructies van de installatiewizard.

De FRITZ!WLAN Stick is geïnstalleerd en maakt automatisch een draadloze verbinding met de FRITZ!Box.

3 Handmatige installatie zonder Stick & Surf

FRITZ!WLAN Stick verbinden met de computer

• Plaats de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort op je computer.
    • Windows detecteert de FRITZ!WLAN Stick automatisch. Dit proces kan even duren.

Stuurprogramma installeren

De installatieprocedure van het stuurprogramma begint zodra Windows de FRITZ!WLAN Stick detecteert:

Als je geen problemen ondervindt met de installatieprocedure en het bericht "Installation of ... was successful" wordt weergegeven nadat de installatie is voltooid:

• Klik op "Close".

Als het venster "CD drive [...]: FRITZ!WLAN USB Stick ..." wordt weergegeven:

• Klik op "AVM FRITZ!WLAN USB Stick ... Installation" en volg de instructies.

Belangrijk:Bevestig met "Yes" als je wordt gevraagd of de installatiewizard van de FRITZ!WLAN Stick wijzigingen mag aanbrengen op je computer.

De FRITZ!WLAN Stick is geïnstalleerd en je kunt handmatig een draadloze verbinding tot stand brengen met de draadloze router.

Draadloze verbinding handmatig instellen

De handmatige configuratie van de draadloze verbinding hangt af van het Windows-besturingssysteem dat wordt gebruikt met de FRITZ!WLAN Stick:

Windows 10

1. Klik op "Settings" in het Windows-startmenu.
  2. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router aangeeft en klik vervolgens op "Connect".
  4. Voer in het veld "Enter the network security key" de netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "Next".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "C".
    • De Windows-zijbalk wordt geopend.
  2. Klik in de Windows-zijbalk op "Settings" en vervolgens op het symbool voor draadloos .
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router aangeeft en klik vervolgens op "Connect".
  4. Voer in het veld "Enter the network security key" de netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "Next".
  5. Selecteer het antwoord "Yes, turn on sharing and connect to devices".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven met het symbool voor draadloos .

Windows 7

1. Klik op het symbool voor draadloos in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router aangeeft en klik vervolgens op "Connect".
  3. Voer in het veld "Security key" de netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is tot stand gebracht en het symbool voor draadloos geeft de veldsterkte weer.