FRITZ!WLAN Stick N v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick N v2 Service

Draadloze verbinding kan niet tot stand worden gebracht

Hoewel de FRITZ!WLAN Stick het draadloze netwerk (WiFi) van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) vindt, kan de stick geen draadloze verbinding tot stand brengen met de draadloze router.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Draadloze netwerk wordt niet gevonden

1. Als het draadloze netwerk van de draadloze router niet wordt gevonden, voer je de maatregelen uit in de handleiding Draadloos netwerk van de draadloze router wordt niet gevonden.
    • Zo controleer je of het draadloze netwerk wordt gevonden:
    • Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
      2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
      3. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + C.
        • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
      2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
      3. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
      2. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.

2 MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

De MAC-adresfilter van de draadloze router mag niet zijn ingeschakeld tijdens de configuratie:

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over de configuratie van een andere draadloze router krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De MAC-adresfilter is nu uitgeschakeld. Je kunt de MAC-adresfilter weer inschakelen zodra de configuratie van de draadloze verbinding tussen de FRITZ!WLAN Stick en de draadloze router is voltooid.

3 Meest recente driver voor FRITZ!WLAN Stick installeren

1. Installeer de meest recente driver van de FRITZ!WLAN Stick.

4 Draadloze verbinding opnieuw configureren

Draadloze verbinding automatisch configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Box met een USB-poort gebruikt als draadloze router:

1. Steek de FRITZ!WLAN Stick in de USB-poort van de FRITZ!Box.

Opmerking:De instellingen voor draadloze beveiliging worden naar de FRITZ!WLAN Stick overgebracht via Stick & Surf. Wanneer de procedure is voltooid, blijft "Info"-led van de FRITZ!Box branden.

2. Plaats de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de computer.

De draadloze verbinding met de FRITZ!Box wordt nu automatisch tot stand gebracht.

Draadloze verbinding handmatig configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je geen FRITZ!Box met een USB-poort gebruikt als draadloze router, maar een andere draadloze router:

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Wi-Fi-instellingen beheren".
  4. Klik in de sectie "Bekende netwerken beheren" op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en vervolgens op "Niet onthouden".
  5. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  6. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  7. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + C.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  4. Klik op "Dit netwerk niet onthouden".
  5. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  6. Voer in het invoerveld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik dan op "Volgende".
  7. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Draadloze netwerken beheren".
  5. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  6. Klik op "Netwerk verwijderen" en bevestig met "OK".
  7. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  8. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de draadloze router en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  9. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in en klik op "OK".

De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .