FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service
Not your product?

Draadloze verbinding van de FRITZ!WLAN Stick configureren

Je kunt de FRITZ!WLAN Stick verbinden met elke gangbare draadloze router (WiFi):

• Wanneer je een FRITZ!Box met USB-poort gebruikt, kun je de draadloze verbinding automatisch configureren via Stick & Surf door de FRITZ!WLAN Stick kort aan te sluiten op de USB-poort van de FRITZ!Box.
  • Wanneer je een router van een andere fabrikant gebruikt of een FRITZ!Box zonder USB-poort, configureer je de draadloze verbinding handmatig.

1 Draadloze verbinding automatisch configureren

1. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de FRITZ!Box. De FRITZ!Box zet nu de draadloze instellingen via Stick & Surf over naar de FRITZ!WLAN Stick. Tijdens de overdracht knippert de "Info"-led van de FRITZ!Box.
  2. Het proces is voltooid zodra de "Info"-led van de FRITZ!Box blijft branden.
  3. Steek de FRITZ!WLAN Stick in een USB-poort van de computer. De FRITZ!WLAN Stick brengt de draadloze verbinding nu tot stand.

2 Draadloze verbinding handmatig configureren

1. Dubbelklik op het pictogramvan FRITZ!WLAN in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in het venster "FRITZ!WLAN" op "Find".
  3. Dubbelklik in het venster "Find and Select WLAN Device" in de kolom "Name (SSID)" op de vermelding met de naam van het netwerk van de draadloze router.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Security" de draadloze versleuteling die door de draadloze router wordt gebruikt.
  5. Voer in het invoerveld "key" de draadloze netwerksleutel van de draadloze router in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan. De FRITZ!WLAN Stick brengt de draadloze verbinding nu tot stand.