FRITZ!WLAN Stick v2 Service - Knowledge Base

FRITZ!WLAN Stick v2 Service

De FRITZ!WLAN Stick wordt in het in het besturingsprogramma FRITZ!WLAN gemarkeerd met een rood kruisje

Het pictogram van de FRITZ!WLAN Stick is in het besturingsprogramma FRITZ!WLAN gemarkeerd met een rood kruisje en het is niet mogelijk om naar draadloze netwerken te zoeken.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Geen gebruik maken van "Snelle gebruikerswisseling"

Als je "Snelle gebruikerswisseling" in Windows gebruikt (via "Gebruiker wisselen"), kan het besturingsprogramma FRITZ!WLAN alleen worden gebruikt door de eerste gebruiker die het programma heeft gestart. Maak daarom geen gebruik van "Snelle gebruikerswisseling" als het besturingsprogramma ook beschikbaar moet zijn voor andere gebruikers.

Opmerking:Een al bestaande draadloze verbinding kan worden gebruikt door alle aangemelde gebruikers, ongeacht het besturingsprogramma.

2 Driverinstallatie controleren

1. Koppel de FRITZ!WLAN Stick los van de USB-poort van de computer en steek de FRITZ!WLAN Stick er vervolgens weer in.
  2. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + Pause-toets.
    • Het venster met basisinformatie over de computer wordt geopend.
  3. Klik op "Apparaatbeheer".
  4. Controleer hoe de FRITZ!WLAN Stick wordt vermeld onder de apparaatklasse "Netwerkadapters":
  5. Als de FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven met een rood kruisje:
    1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding en selecteer "Eigenschappen".
    2. Selecteer onder "Apparaatgebruik" de optie "Dit apparaat gebruiken (inschakelen)".
    3. Klik op "OK".
    • Als de FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven met een geel uitroepteken:
      1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding en selecteer "Installatie ongedaan maken" of "Verwijderen".
      2. Klik op "OK" en volg de instructies.
      3. Start je computer opnieuw op en installeer de FRITZ!WLAN Stick opnieuw.
    • Als de FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven met een naar beneden wijzend zwart pijltje:
      1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding en selecteer "Inschakelen".
      2. Klik op "OK".
    • Als de FRITZ!WLAN Stick niet wordt weergegeven:
      1. Controleer onder "Overige apparaten" of de vermelding"WLAN USB Device" wordt weergegeven.
      2. Als de vermelding wordt weergegeven, klik je met de rechtermuisknop op "WLAN USB Device", selecteer je "Installatie ongedaan maken >OK" en volg je de instructies.
      3. Start je computer opnieuw op en installeer de FRITZ!WLAN Stick opnieuw.

3 FRITZ!WLAN Stick zonder USB-hub aansluiten

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je FRITZ!WLAN Stick niet rechtstreeks hebt aangesloten op de USB-poort van de computer, maar op een USB-hub (USB-splitter):

Opmerking:De FRITZ!WLAN Stick kan worden gebruikt met diverse USB-hubs die minimaal USB 1.1 ondersteunen. AVM kan echter niet garanderen dat USB-hubs correct werken.

1. Koppel de USB-hub bij wijze van test los van de computer.
  2. Sluit de FRITZ!WLAN Stick rechtstreeks aan op de USB-poort van je computer.

4 Meest recente drivers voor de chipset van het moederbord installeren

1. Installeer op de computer de nieuwste drivers voor de chipset van het moederbord (de chipset is een deel van het moederbord waarop computeronderdelen worden aangesloten).

Opmerking:De meest recente drivers vind je in de downloadsectie op de website van de fabrikant van het moederbord of de chipset.

5 Testen op een andere computer

1. Installeer de FRITZ!WLAN Stick op een andere computer en controleer of dezelfde fout daar ook optreedt.
  2. Als het probleem niet optreedt met de andere computer, neem dan contact op met de fabrikant van de computer waarbij de fout optreedt. Dit is geen fout van de FRITZ!WLAN Stick.