FRITZ!App Fon rinkelt niet als er wordt gebeld

FRITZ!App Fon rinkelt niet bij sommige of alle inkomende oproepen, hoewel FRITZ!App Fon juist is aangemeld bij de FRITZ!Box en uitgaande oproepen via dit telefoonnummer mogelijk zijn.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Met iOS via VPN geen signalering mogelijk

Vanwege technische richtlijnen bij Apple kunnen er met iOS via een VPN-verbinding geen inkomende oproepen worden gesignaleerd.

3 Modus "Niet storen" voor FRITZ!App Fon uitschakelen

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt wanneer je FRITZ!App Fon gebruikt op een Android-apparaat:

1. Schakel voor FRITZ!App Fon de modus "Niet storen" uit in de Android-instellingen. De werkwijze is afhankelijk van de telefoon die je gebruikt. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van de telefoon; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Opmerking:In veel telefoons vind je de optie in het menu "Instellingen > Meldingen > Niet storen".

4 Optie "App-activiteit onderbreken indien niet gebruikt" voor FRITZ!App Fon uitzetten

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt wanneer je FRITZ!App Fon gebruikt op een Android-apparaat:

1. Zet voor FRITZ!App Fon de optie "App-activiteit onderbreken indien niet gebruikt" uit in de Android-instellingen. De werkwijze is afhankelijk van de telefoon. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van de telefoon; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Opmerking:In veel telefoons vind je de optie in het menu "Instellingen > Apps >FRITZ!App Fon > App-activiteit onderbreken indien niet gebruikt".

5 Optie "Reageren op oproepen" in FRITZ!App Fon aanzetten

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes (Android) of op "Meer" (iOS) en vervolgens op "Instellingen".
  3. Tik op "Signaleren van oproepen"
  4. Zet de optie "Reageren op oproepen" aan.

6 Onbekend Wi-Fi-netwerk in FRITZ!App Fon toevoegen

Met iOS kunnen er geen inkomende oproepen worden gesignaleerd als FRITZ!App Fon is verbonden met een Wi-Fi-netwerk waarvan de Wi-Fi-netwerknaam (SSID) niet overeenkomt met de naam van de FRITZ!Box:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "Meer" en vervolgens op "Instellingen".
  3. Tik op "Signaleren van oproepen"
  4. Tik op "Huidig netwerk toevoegen" en volg de aanwijzingen.

7 Oproepblokkeringen en callthrough in FRITZ!Box uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Oproepbehandeling".
  3. Klik op het tabblad "Oproepblokkeringen" en wis alle oproepblokkeringen.
  4. Klik op het tabblad "Callthrough". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel callthrough uit en klik op "Toepassen".

8 Telefoonnummers toewijzen aan FRITZ!App Fon

Wijs de telefoonnummers voor FRITZ!App Fon niet toe in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box, maar in de app zelf:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes en vervolgens op "Instellingen".
  3. Als je FRITZ!App Fon voor iOS gebruikt, tik dan op de optie "Eigen telefoonnummers".
  4. Als je FRITZ!App Fon met Android gebruikt en de app met meerdere FRITZ!Boxen gebruikt, tik dan eerst op het tandwieltje naast de FRITZ!Box in kwestie.
  5. Selecteer onder "Uitgaande oproepen" het telefoonnummer dat FRITZ!App Fon moet gebruiken om te bellen.
  6. Bepaal onder "Inkomende oproepen" op welke telefoonnummers FRITZ!App Fon moet reageren bij inkomende oproepen.

9 Internetverbinding permanent in stand houden

Oproepen naar je internettelefoonnummer kunnen de FRITZ!Box alleen bereiken als er verbinding is met internet. In sommige FRITZ!Box-modellen moet je configureren dat de internetverbinding permanent in stand wordt gehouden:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegangsgegevens".
  3. Klik op "Verbindingsinstellingen wijzigen".
  4. Schakel de optie "Permanent behouden (aanbevolen voor tarieven met onbeperkt internet)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met het internet.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

10 Telefoonnummers laten controleren

Als de telefoon nog steeds niet rinkelt wanneer je wordt gebeld op een internettelefoonnummer terwijl de internetverbinding en het internettelefoonnummer juist zijn geconfigureerd, heeft je provider voor internettelefonie technische problemen:

Belangrijk:Als je telefoonnummer wordt geporteerd (bijvoorbeeld bij een overstap op een IP-lijn) kan een telefoonnummer voor uitgaande telefonie vaak meteen worden gebruikt. Je kunt echter gedurende een of twee dagen niet op dit nummer worden gebeld, omdat het telefoonnummer dan nog niet volledig is geporteerd.

1. Neem contact op met je provider voor internettelefonie en laat je telefoonnummer controleren.