Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren

Je wilt handmatig een Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren? ✔ Zo configureer je een verbinding met het Wi-Fi-netwerk met het standaardwachtwoord of je eigen wachtwoord.

Via het Wi-Fi-netwerk van je FRITZ!Box kun je Android- en iOS-apparaten snel en veilig verbinden met het internet en je thuisnetwerk.

Opmerking:Hoe je de Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureert, leggen we hier uit aan de hand van Android 9 ("Pie") en iOS 13.4.

1 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box opzoeken

Draadloze instellingen in de fabrieksinstellingen opzoeken

Als de FRITZ!Box zich in de fabrieksinstellingen bevindt, kun je de Wi-Fi-instellingen gebruiken die aan de onderzijde van het apparaat staan:

• De naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) vind je bij "WLAN Network (SSID)".
  • De Wi-Fi-netwerksleutel staat bij "WLAN Network Key" [...]".

Afb.: SSID en draadloze netwerksleutel

Persoonlijke draadloze instellingen bepalen

Als je niet zeker weet of de Wi-Fi-instellingen aan de onderzijde van het apparaat nog geldig zijn, lees dan de instellingen af in de gebruikersinterface:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Wi-Fi Network" ("Radio Network").
  3. Noteer de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID).
  4. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Security".
  5. Noteer de Wi-Fi-netwerksleutel.

2 Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

Androidapparaat met FRITZ!Box verbinden

Opmerking:De Wi-Fi-verbinding kun je heel gemakkelijk tot stand brengen met met FRITZ!App WLAN, bijvoorbeeld door de camera van je smartphone op de QR-code te richten, die in de gebruikersinterface is te vinden onder "Wi-Fi > Wi-Fi Channel" ("Wireless > Radio Network").

1. Tik op het startscherm van het Androidapparaat op "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".

iOS-apparaat met FRITZ!Box verbinden

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wifi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit".
  4. Tik onder "Netwerken" op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbind".