Eigen telefoonnummer onderdrukken (anoniem bellen)

Om je eigen telefoonnummer bij uitgaande oproepen niet door te geven aan degene die je belt, kun je de nummerweergave uitzetten. De gebelde persoon kan dan je telefoonnummer niet zien op het telefoonscherm. Deze functie heet "nummeronderdrukking" (nummerweergave uitschakelen) of "CLIR" (Calling Line Identification Restriction). Je kunt de nummerweergave zo nodig voor een enkele oproep uitzetten of permanent voor alle oproepen.

Voorwaarden

• Je telefoonprovider moet de functionaliteit "CLIR (Calling Line Identification Restriction, ook wel nummeronderdrukking genoemd) per oproep" hebben aangezet.

1 Nummerweergave af en toe uitzetten (alleen voor een enkele oproep)

Je kunt nummerweergave zo nodig uitzetten voor een enkele oproep. Bij alle volgende oproepen wordt je telefoonnummer weer doorgegeven aan degene die je belt.

1. Als je belt, kies je vóór het telefoonnummer *31#. Je telefoonnummer wordt dan voor deze oproep onderdrukt.

Voorbeeld:
    Om de weergave van je telefoonnummer uit te zetten als je het nummer 0301234 belt, kies je *31#0301234.

2 Telefoonnummer altijd onderdrukken (bij alle oproepen)

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes (Android) of op "More" (iOS) en vervolgens op "Instellingen"(Android) of op "Settings" (iOS).
  3. Schakel de optie "Tel. No. Suppressed" in.