Repeater optimaal plaatsen met FRITZ!App WLAN

Het maakt niet uit of je een FRITZ!Repeater, nog een FRITZ!Box of een FRITZ!Powerline-apparaat met Wi-Fi-functie gebruikt als draadloze repeater, de juiste plaats voor de repeater is een belangrijke factor bij het uitbreiden van het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk. Daarbij is de verbindingskwaliteit tussen de repeater en je FRITZ!Box net zo belangrijk als de kwaliteit van de Wi-Fi-verbinding tussen de repeater en de daarmee verbonden draadloze netwerkapparaten.

Bij het plaatsen van de repeater is het daarom belangrijk een plaats te vinden waarvandaan de repeater snelle en stabiele verbindingen tot stand kan brengen met de FRITZ!Box en tegelijkertijd goed bereikbaar is voor je draadloze netwerkapparaten.

FRITZ!App WLAN controleert de verbindingskwaliteit tussen een repeater en de FRITZ!Box en geeft tips waarmee je je repeater op een betere locatie kunt plaatsen.

Voorwaarden/beperkingen

• Op de FRITZ!Box en de FRITZ!Repeater is FRITZ!OS 7 of nieuwer geïnstalleerd.

1 Verbindingskwaliteit met FRITZ!App WLAN controleren

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op de knop "My repeaters".
  3. Tik op de knop "Evaluate Repeater Position".
  4. FRITZ!App WLAN laat je nu de kwaliteit van de verbinding zien:

Afb.: Plaats van de repeater controleren met FRITZ!App WLAN

5. Als FRITZ!App WLAN een plaatswijziging aanraadt, plaats de repeater dan ergens anders. Houd daarbij rekening met de tips in deze handleiding met betrekking tot de optimale plaats.
  6. Nadat je de repeater hebt verplaatst, tik je in FRITZ!App WLAN onder Android op het pictogram of tik onder iOS op "Repeater not listed?" en vervolgens op "Refresh" om de plaats van de repeater opnieuw te beoordelen.

2 Tips voor de optimale plaats

1. Plaats de Repeater indien mogelijk niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  2. Plaats de repeater niet direct in een hoek van de kamer.
  3. Plaats de repeater zo dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de repeater, de FRITZ!Box en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, koelkasten of kamerplanten, verminderen duidelijk de kwaliteit van het Wi-Fi-signaal.
  4. Plaats de repeater niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.