Knowledge Base-artikel #3460

Waarom heeft FRITZ!App WLAN toestemming voor toegang tot de locatie nodig?

De technische richtlijnen van Google voor Android en de technische richtlijnen van Apple voor iOS dwingen af dat de draadloze omgeving van een app alléén wordt weergegeven, als de app toestemming heeft voor toegang tot de locatie. Deze richtlijnen gelden voor Android sinds augustus 2018 of voor iOS vanaf versie 13. AVM heeft geen invloed op deze richtlijnen.

Als je locatierechten onder Android niet wilt toestaan en op je apparaat een oudere versie dan Android 9 (Pie) is geïnstalleerd, kun je FRITZ!App WLAN Basic gebruiken. FRITZ!App WLAN Basic heeft geen locatierechten nodig, omdat de app is gebaseerd op de technische status vóór augustus 2018.