Door Media Server ondersteunde bestandsindelingen

De FRITZ!Box Media Server kan muziek, afbeeldingen, videobestanden, evenals internetradiozenders en podcasts in verschillende bestandsindelingen (bijvoorbeeld audio-, video- en containerindeling) versturen naar afspeelapparaten of -programma's in het thuisnetwerk. Daardoor heb je vanaf alle computers en veel andere apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (bijvoorbeeld tv, smartphone, draadloos muzieksysteem) toegang tot een centrale mediaverzameling.

Opmerking:Niet elk afspeelapparaat of -programma kan alle mediabestanden afspelen. Informatie over de ondersteunde bestandsindelingen, verkrijg je bij de fabrikant, bijvoorbeeld in het handboek.

De FRITZ!Box Media Server ondersteunt de volgende bestandsindelingen:

Belangrijk:Mediabestanden waarvan de FRITZ!Box de tag-informatie niet kan lezen (in de tabel met * gemarkeerd), worden door het afspeelapparaat of -programma alleen weergegeven in de weergave "Map" en "Alle titels" of "Alle films" of "Alle foto's" (afhankelijk van het bestandstype).

TypeBestandsindeling
Afbeeldingen BMP*, GIF*, JPEG, PNG, TIF*
Films 3GP*, ASF, AVI* (inclusief Divx3/4/5/6 en Xvid), DVR-MS*, Flash*, M1V*, M4V*, MJPEG*, MKV*, MP4*, MPE*, MPEG1*, MPEG2*, MPEG2-TS*, MPEG4* (inclusief H.264), MTS*, M2TS*, OGM*, Quicktime MOV*, Real Video*, VDR*, VOB*, WMV
Muziek 3GP*, AAC*, AC3*, AIF*, ASF, FLAC*, Karaoke CDG/BIN*, LPCM*, M4A*, MKA*, Monkey Audio* (APE), MPA*, MP1*, MP2*, MP3, Musepack Audio* (MPC), Ogg Vorbis*, Real Audio*, WAV*, Wavpack*, WMA
Playlists M3U, PLS, WPL
Internetradiozenders M3U, MP3, PLS
Podcasts M3U, MP3, PLS
Tabel: Ondersteunde bestandsindelingen *Media Server kan de tag-informatie van het mediabestand niet lezen