Welke functie heeft de FRITZ!Box-gebruiker "ftpuser"?

De gebruiker "ftpuser" is een gebruikersaccount die in de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box aanwezig is, dat kan worden gebruikt voor toegang tot opslag die is verbonden met de FRITZ!Box. In plaats van de gebruiker "ftpuser" kun je natuurlijk ook andere gebruikersaccounts gebruiken voor toegang tot de opslag die is verbonden met de FRITZ!Box.

De "ftpuser" heeft het toegangsrecht "Access to NAS contents" en heeft lees- en schrijfrechten voor alle met de FRITZ!Box verbonden opslag. Het wachtwoord voor "ftpuser" komt standaard overeen met het wachtwoord voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Als je de "ftpuser" niet gebruikt, kun je dit gebruikersaccount verwijderen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users". Desgewenst kun je altijd een nieuw gebruikersaccount met de naam "ftpuser" configureren in de FRITZ!Box en deze gebruiker het recht "Access to NAS contents" toewijzen.