Knowledge Base-artikel #172

FRITZ!Box configureren om te telefoneren via een andere FRITZ!Box

Als je in het bezit bent van twee FRITZ!Boxen, kun je deze zodanig configureren dat de geconfigureerde telefoonnummers in de FRITZ!Box (router) die is verbonden met de aansluiting, ook beschikbaar zijn voor de tweede FRITZ!Box (IP-client). Zo kun je ook telefoongesprekken voeren via de tweede FRITZ!Box, hoewel deze geen toegang heeft tot internet.

Belangrijk:De instructies voor de configuratie van de FRITZ!Box (router) hebben betrekking op het bovengenoemde model FRITZ!Box. De instructies over de configuratie van de FRITZ!Box (IP-client) worden uitgelegd aan de hand van een FRITZ!Box met FRITZ!OS 6.30 of nieuwer als voorbeeld. Je vindt de versie van FRITZ!OS op de pagina "Overview" van de gebruikersinterface.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box (router) is met de IP-client.
  • In de IP-client zijn geen telefoonnummers geconfigureerd.
  • Op de IP-client kunnen diverse functies niet worden gebruikt. Dit is bijvoorbeeld het geval voor oproep weigeren indien bezet (busy on busy), terugbellen indien bezet / geen gehoor. Daarnaast zijn fax- en gegevensverbindingen niet betrouwbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Kiesregels in de IP-client verwijderen

1. Klik op "Telephony" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box (IP-client).
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Call Handling".
  3. Klik op het tabblad "Dialing Rules".
  4. Verwijder alle kiesregels die kunnen worden verwijderd.
  5. Bij kiesregels die niet kunnen worden verwijderd, open je de instellingen en selecteer je bij "Connect via" de optie "Internet automatically".

Belangrijk:Configureer nieuwe kiesregels alleen in de FRITZ!Box (router)!

2 IP-client als IP-telefoon in de router configureren

IP-client als IP-telefoon bij de router aanmelden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box (router) op "Telephony" (Telefonie).
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Schakel de optie "Telephone (with or without answering machine)" in en klik op "Next".
  5. Schakel de optie "LAN/WLAN (IP telephone)" in en klik op "Next".
  6. Voer een wachtwoord in van ten minste acht tekens en dat niet de gebruikersnaam bevat.
  7. Klik op "Next".
  8. Selecteer het telefoonnummer waarmee je via de FRITZ!Box (IP-client) uitgaande telefoongesprekken wilt voeren.
  9. Klik op "Next".
  10. Selecteer de telefoonnummers waarop de FRITZ!Box (IP-client) moet reageren bij inkomende oproepen.
  11. Klik op "Next" en vervolgens op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nieuwe telefoonnummers in de IP-client invoeren

1. Klik op "Telephony" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box (IP-client).
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Indien beschikbaar, schakel je de optie "Internet telephone number" in en klik je op "Next".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Other provider".
  6. Voer in alle invoervelden voor telefoonnummers het interne telefoonnummer in van de IP-telefoon zonder de prefix **.

Opmerking:Het interne telefoonnummer van de IP-telefoon vind je in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box (router) onder "Telephone Book > Internal Numbers".

7. Voer bij "User name" dezelfde gebruikersnaam in, die wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box (router) of de gebruikersnaam die je daar hebt ingevoerd.
  8. Voer bij "Password" hetzelfde wachtwoord in als het wachtwoord dat je hebt gebruikt voor de IP-telefoon in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box (router).
  9. Voer bij "Registrar" het IP-adres in van de FRITZ!Box (router). In de fabrieksinstellingen wordt het IP-adres 192.168.178.1 gebruikt.
  10. Laat het veld "Proxyserver" leeg. Voer geen proxyserver in.
  11. Laat het veld "STUN-Server" leeg. Voer geen STUN-server in.
  12. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Telefoon in de IP-client configureren

Tot dusver heb je alleen een nieuwe telefoon geconfigureerd in de FRITZ!Box (router). Nu moet je de instellingen voor deze telefoon nog "overdragen" naar een telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box (IP-client):

1. Klik op "Telephony" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box (IP-client).
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Schakel de optie "Telephone (with or without answering machine)" in en klik op "Next".
  5. Selecteer de poort waarop de telefoon is aangesloten. Voer een naam in voor de telefoon en klik op "Next".
  6. Bevestig de vraag "Is the telephone ringing?" met "Yes" als de aangesloten telefoon overgaat.
  7. Als telefoonnummer voor uitgaande gesprekken selecteer je het internettelefoonnummer dat je hebt gebruikt om de FRITZ!Box (IP-client) te aan te melden als IP-telefoon bij de FRITZ!Box (router).
  8. Klik op "Continue".
  9. Schakel de optie "All incoming calls" in.
  10. Klik op "Next" en vervolgens op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Voorbeeldconfiguratie

In het volgende voorbeeld gebruikt de met FRITZ!Box (IP-client) verbonden telefoon het telefoonnummer 3333 voor uitgaande gesprekken en reageert op inkomende oproepen aan de telefoonnummers 3333 en 4444:

IP-telefoon in FRITZ!Box (router)Telefoonnummer in FRITZ!Box (IP-client)Telefoon die is verbonden met FRITZ!Box (IP-client)
Interne nummer: 620
Gebruikersnaam: Gebruiker1
Wachtwoord: geheim
telefoonnummer voor uitgaande gesprekken: 3333
Telefoonnummer voor inkomende oproepen: 4444
Telefoonnummer voor het aanmelden: 620
Intern telefoonnummer in de FRITZ!Box: 620
Gebruikersnaam: Gebruiker1
Wachtwoord: geheim
Registrar: IP-adres van de FRITZ!Box (router)
Telefoonnummer voor uitgaande gesprekken: 620
Telefoonnummer voor inkomende oproepen: alle
Tabel: Voorbeeld voor een telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box (IP-client)

Als je verschillende telefoonnummers wilt toewijzen aan verschillende telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box (IP-client), moet je de FRITZ!Box (IP-client) meerdere keren als IP-telefoon aanmelden bij de FRITZ!Box (router). Een extra telefoon dat is verbonden met de FRITZ!Box (IP-client) kan dan bijvoorbeeld zodanig worden geconfigureerd, dat de telefoon uitgaande gesprekken tot stand brengt via het telefoonnummer 5555 en reageert op alle inkomende oproepen:

IP-telefoon in FRITZ!Box (router)Telefoonnummer in FRITZ!Box (IP-client)Telefoon die is verbonden met FRITZ!Box (IP-client)
Interne nummer: 621
Gebruikersnaam: Gebruiker2
Wachtwoord: geheim
telefoonnummer voor uitgaande gesprekken: 5555
Telefoonnummer voor inkomende oproepen: alle
Telefoonnummer voor het aanmelden: 621
Intern telefoonnummer in de FRITZ!Box: 621
Gebruikersnaam: Gebruiker2
Wachtwoord: geheim
Registrar: IP-adres van de FRITZ!Box (router)
Telefoonnummer voor uitgaande gesprekken: 621
Telefoonnummer voor inkomende oproepen: alle
Tabel: Voorbeeld voor een extra telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box (IP-client)

3 Telefoonboek met de IP-client gebruiken

Met de FRITZ!Box (IP-client) kun je een telefoonnummer bellen dat is opgeslagen in het telefoonboek van de FRITZ!Box (router) door het snelkiesnummer of de vanity code (letterreeks) te gebruiken:

1. Of: Kies *#**7[snelkiesnummer]#.
    • Of: Kies *#**8[vanity code]#.

4 Functies die worden ondersteund door de IP-client

Met de FRITZ!Box (IP-client) kun je intern telefoneren en de functies CLIP (nummerweergave bij inkomende gesprekken) en CLIR (onderdrukken nummerweergave bij uitgaande gesprekken) gebruiken. We kunnen niet garanderen dat je ook andere functies kunt gebruiken.