Netwerkapparaat wordt niet automatisch opgestart bij toegang vanuit het internet

Hoewel de optie "Start this computer automatically as soon as it is accessed from the Internet" in de FRITZ!Box is ingeschakeld voor een netwerkapparaat, wordt dit apparaat bij toegang vanuit het internet niet automatisch opgestart.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Netwerkapparaat configureren

1. Schakel in het netwerkapparaat "Wake on LAN" en de juiste modus voor de slaapstand ("S3" tot "S5"), bijvoorbeeld in het BIOS van de computer. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

2 Netwerkapparaat via de FRITZ!Box-gebruikersinterface opstarten

De FRITZ!Box kan het magicpakket dat is vereist om het netwerkapparaat automatisch op te starten alleen versturen als het apparaat binnen de afgelopen 15 minuten niet actief was. Als het netwerkapparaat de voorafgaande 15 minuten actief was, start je het apparaat handmatig op via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box:

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface op "Home Network" en vervolgens op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast het netwerkapparaat dat je wilt opstarten op de knop (Bewerken).
  5. Klik op de knop "Start Computer".

Het apparaat wordt nu vanuit de slaapstand opgestart. Kort daarna, meestal al na een paar seconden, heb je toegang tot de gedeelde bestanden en serverdiensten van het apparaat.