FRITZ!Box meldt "PPPoE error"

De FRITZ!Box kan geen internetverbinding via een DSL-modem tot stand brengen en in de lijst met gebeurtenissen wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "PPPoE-fout: onjuiste parameter [...]"
  • "PPPoE-fout: onjuiste servicenaam [...]"
  • "PPPoE-fout: illegaal pakket van PPPoE-server [...]"
  • "PPPoE-fout: PPPoE-server meldt een systeemfout [...]"
  • "PPPoE-fout: PPPoE-server meldt een probleem [...]"
  • "PPPoE-fout: onbekende fout [...]"
  • "PPPoE-fout: time-out [...]" ("PPPoE-fout: tijd overschreden [...]")

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Instellingen voor de internettoegang aanpassen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegangsgegevens".
  3. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven bij "Internettoegang via".
    • Als je internetprovider wordt weergegeven:
      1. Selecteer je internetprovider.
      2. Voer in de invoervelden in kwestie de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
      3. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  4. Als je internetprovider niet wordt weergegeven:
    1. Selecteer "andere internetaanbieder".
    2. Voer in de invoervelden in kwestie de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
    3. Klik op "Verbindingsinstellingen wijzigen".
    4. Als je internetprovider het gebruik van een bepaald VLAN-id voorschrijft, schakel dan de optie "VLAN voor de internettoegang gebruiken" in en voer de VLAN-id in.
    5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Modem controleren

De modem is mogelijk defect of werkt niet goed. Test daarom of je een internetverbinding tot stand kunt brengen als je de modem rechtstreeks op een computer aansluit:

1. Verbind de modem via een netwerkkabel met een computer.
  2. Stel op de computer een internetverbinding via de modem in. Informatie over de werkwijze krijg je van de fabrikant van het besturingssysteem.
  3. Controleer of de computer een internetverbinding tot stand brengt.
  4. Als de internetverbinding tot stand kan worden gebracht, ga dan verder met de volgende stap.
    • Als de internetverbinding niet tot stand kan worden gebracht, neem dan contact op met de fabrikant van de modem, of het verkooppunt of de internetprovider waar je de modem verkregen.

4 Contact opnemen met provider

1. Neem contact op met je internetprovider.