Type en aantal USB-apparaten dat kan worden aangesloten op de FRITZ!Box

Je kunt diverse USB-apparaten zoals printers of opslagmedia aansluiten op de USB 3.0-poort van de FRITZ!Box. De functies van deze apparaten zijn dan beschikbaar in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box.

1 Ondersteunde USB-apparaatklassen

De FRITZ!Box ondersteunt USB-apparaten van de volgende apparaatklassen:

• USB-opslagmedia

Opmerking:De FRITZ!Box ondersteunt USB-opslagmedia met maximaal vier partities die zijn geformatteerd met het bestandssysteem NTFS, exFAT, FAT/FAT32 en ext2/ext3/ext4. Het maximale volume van elke partitie is 4 terabytes.

• Dongel voor mobiel internet (LTE / UMTS / HSPA)

Opmerking:In plaats van een dongel voor mobiel internet kun je ook de mobiele internetverbinding van een Android-smartphone gebruiken (USB-Tethering).

• USB-printer
  • USB-hub
  • Bij het gebruik van het programma FRITZ!Box USB Remote Connection: scanners en andere apparaten waarvoor geen isochrone overdracht is vereist.

Opmerking:Het programma FRITZ!Box USB Remote Connection is beschikbaar voor Windows 10 / 8 / 7. Isochrone USB-apparaten zoals webcams vereisen een constante en rechtstreekse ("realtime") gegevensoverdracht en kunnen niet worden gebruikt met de FRITZ!Box.

2 Totaal aantal ondersteunde USB-Apparaten

Als je een USB-hub gebruikt, kun je maximaal vier USB-apparaten (exclusief USB-hub) tegelijk verbinden met de FRITZ!Box. Je kunt echter slechts één USB-printer verbinden. Als je het programma FRITZ!Box Remote Connection gebruikt, kun je maximaal drie USB-apparaten (exclusief USB-hub) tegelijk verbinden met de FRITZ!Box.

Multifunctionele apparaten worden door de FRITZ!Box behandeld als meerdere afzonderlijke USB-apparaten. Een printer met een geïntegreerde geheugenkaartlezer wordt bijvoorbeeld herkend als een USB-printer en een USB-opslagmedium.

Je kunt bijvoorbeeld de volgende USB-apparaten gebruiken met de FRITZ!Box:

• vier USB-opslagmedia
  • drie USB-opslagmedia en een USB-printer
  • een USB-opslagmedium, een USB-printer en een USB-scanner

Belangrijk:Conform de USB 3.0-specificatie levert de FRITZ!Box USB-apparaten in totaal maximaal 900 mA. Verbind apparaten die meer stroom nodig hebben via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.

3 Ondersteunde USB-standaarden

USB-apparaten die je gebruikt in combinatie met de FRITZ!Box, moeten voldoen aan de volgende USB-standaarden:

• USB 3.0
  • USB 2.0
  • USB 1.1