Op de FRITZ!Box aangesloten printer configureren

Je wilt een met de FRITZ!Box verbonden printer configureren? ✔ Hier vind je de stap-voor-stap-handleiding.

Je kunt je printer eenvoudig met een netwerkkabel of via Wi-Fi verbinden met de FRITZ!Box en zo in het volledige thuisnetwerk beschikbaar stellen als netwerkprinter. Omdat de printer zelf alle printopdrachten aanneemt en verwerkt, hoef je daarom geen specifieke instellingen voor de printer te configureren in de FRITZ!Box.

Als je printer alleen een USB-poort heeft, kun je de printer ook met een USB-kabel met de FRITZ!Box verbinden. Bij een USB-verbinding kun je afhankelijk van de bedrijfsmodus niet alle functies van de printer gebruiken of de printer niet op alle apparaten in het thuisnetwerk gebruiken.

1 Printer via netwerkkabel of Wi-Fi verbinden

Als je een printer via een netwerkkabel of Wi-Fi verbindt, kunt je

• de printer op alle apparaten in het thuisnetwerk gebruiken.
  • de inktniveau-indicator van de printer gebruiken.
  • de printer gebruiken om te faxen en te scannen, als het een multifunctionele printer, een multifunctioneel apparaat of een all-in-one apparaat is.
  • het beste afdrukresultaat en de hoogste afdruksnelheid bereiken.

Zo gaat het: Printer via netwerkkabel of Wi-Fi als netwerkprinter configureren

2 Printer met USB-kabel verbinden

Als de printer alleen een USB-poort heeft, kun je tussen twee bedrijfsmodi kiezen:

USB-printer als netwerkprinter configureren

Als je een USB-printer als netwerkprinter configureert, kun je

• de printer op computers en Android-smartphones en -tablets gebruiken.
  • de printer niet op iPhones en iPads gebruiken.
  • de inktniveau-indicator van de printer niet gebruiken.
  • multifunctionele printers niet gebruiken om te faxen en te scannen.

Zo gaat het: Printer via USB-kabel als netwerkprinter configureren

USB-printer via USB Remote Connection verbinden

Wanneer je de USB-printer via het programma FRITZ!Box USB Remote Connection configureert, kun je:

• de printer alleen op computers met Windows 10 / 8 / 7 gebruiken.
  • de inktniveau-indicator van de printer gebruiken.
  • multifunctionele printers gebruiken om te faxen en te scannen.

Zo gaat het: Printer via USB-kabel en FRITZ!Box USB Remote Connection met computer verbinden