Knowledge Base-artikel #709

Verdere FRITZ!Box via netwerkkabel in thuisnetwerk integreren

Je kunt een verdere FRITZ!Box met een netwerkkabel verbinden met je FRITZ!Box die is aangesloten op de glasvezelaansluiting om gemakkelijk en efficiënt het bereik van je thuisnetwerk uit te breiden.

De internet- en telefoniediensten die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box die is aangesloten op de glasvezelaansluiting (router), zijn dan ook beschikbaar voor de tweede FRITZ!Box (IP-client) en voor de daarmee verbonden apparaten (bijvoorbeeld computer, telefoon).

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de FRITZ!Box die moet worden geconfigureerd als Mesh Repeater / IP-client is FRITZ!OS 6 of nieuwer geïnstalleerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Router configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik in de sectie "LAN-Settings" op "Additional Settings"om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4 Settings".
  6. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 IP-client configureren

Voorbereidingen

1. Verbind een computer via Wi-Fi of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box (IP-client).
  2. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box (router), verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik op "Internet" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box (IP-client).
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Internet service provider" de optie "Other Internet service provider".
  4. Selecteer in de tweede vervolgkeuzelijst in de sectie "Internet service provider" de optie "Other Internet service provider".
  5. Schakel in de sectie "Connection" de optie "Connection to an external modem or router" in.
  6. Schakel in de sectie "Operating Mode" de optie "Share existing Internet connection in the network" in.
  7. Voer in de invoervelden "Downstream" (ontvangstrichting) en "Upstream" (zendrichting) de snelheden van de internetverbinding in.

Voorbeeld:
    Voer 32000 in voor een Downstream van 32 Mbit/s en 2000 voor een upstream van 2 Mbit/s.

8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als IP-client.

Opmerking:Als IP-client is de FRITZ!Box niet meer bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen nog via het Mesh- overzicht van de FRITZ!Box (router) en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box krijgt toegewezen van de FRITZ!Box (router).

3 IP-client met thuisnetwerk verbinden

1. Verbind de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box (IP-client) met een netwerkkabel óf rechtstreeks óf via een hub/switch met een LAN-poort van de FRITZ!Box (router).

4 Mesh configureren

Als op de FRITZ!Box (IP-client) FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd, kun je de FRITZ!Box zodanig configureren dat deze alle draadloze instellingen van de FRITZ!Box (router) overneemt en de draadloze netwerken van beide FRITZ!Boxen centraal worden bestuurd en geoptimaliseerd door de FRITZ!Box (router):

5 Telefonie configureren

Als je de telefoonnummers die in de FRITZ!Box (router) zijn geconfigureerd, wilt gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box (IP-client):

1. Als FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd op de FRITZ!Box (IP-client), configureer dan telefonie in de Mesh.