Gesprekspartners kunnen elkaar niet horen

Tijdens het bellen treedt soms of altijd een van de volgende problemen op. Het probleem treedt meteen op aan het begin of pas in het verloop van de oproep, bijvoorbeeld pas na vijf minuten:

• Je kunt je gesprekspartner niet horen.
  • Je gesprekspartner hoort jou niet.
  • Beide gesprekspartners kunnen elkaar niet horen.

Daarbij kan mogelijk de indruk worden gewekt dat de telefoonverbinding is verbroken. Er is echter nog steeds een telefoonverbinding. Dat kun je zien omdat de led voor telefonie van de FRITZ!Box nog brandt. De led gaat pas uit wanneer je de oproep beëindigt door op te hangen.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Opnieuw opstarten" ("Herstart").
  4. Klik op de knop "Opnieuw opstarten".

2 LaborPlus-versie installeren

In LaborPlus stellen we updates met nieuwe functies en verbeteringen beschikbaar, voordat deze worden opgenomen in FRITZ!OS. Installeer de LaborPlus-versie, omdat deze verbeteringen voor internettelefonie bevat waarmee de fout mogelijk wordt verholpen:

Opmerking:Je kunt de LaborPlus-versie gebruiken totdat een nieuwe FRITZ!OS-update beschikbaar is.

1. Open in een webbrowser https://service.avm.de/downloads/LaborPlus/ en ga naar de map van jouw model FRITZ!Box.
  2. Download de LaborPlus-versie voor jouw model FRITZ!Box naar de computer.
  3. Pak het zipbestand uit op je computer, bijvoorbeeld op het bureaublad.
  4. Voer vervolgens een handmatige FRITZ!OS-update naar de LaborPlus-versie (imagebestand) uit.

Opmerking:Via de knop "Terug naar het officiële FRITZ!OS" onder "Systeem > Update" kun je op elk moment weer het reguliere FRITZ!OS voor de FRITZ!Box installeren.

3 Beveiligingsprogramma's configureren

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt wanneer je FRITZ!App Fon gebruikt:

1. Schakel tijdelijk de beveiligingsprogramma's uit op je telefoon, bijvoorbeeld de webbeveiliging van Symantec - Norton mobile Security.
  2. Controleer of je nu zonder storingen kunt bellen met FRITZ!App Fon.
  3. Als je nu kunt bellen, werd de spraakverbinding gestoord door het beveiligingsprogramma. Schakel het programma weer in en configureer het zodat het programma spraakverbindingen toestaat. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

4 Toegang tot microfoon aanzetten

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt wanneer je FRITZ!App Fon gebruikt op een iOS-apparaat:

1. Open de iOS-instellingen.
  2. Tik op "Privacy en beveiliging" en vervolgens op "Microfoon".
  3. Zet voor FRITZ!App Fon toegang tot de microfoon aan.

5 Geavanceerde beveiligingsfuncties uitschakelen en telefoon opnieuw aanmelden

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt met een draadloze telefoon van een andere fabrikant:

Geavanceerde beveiligingsfuncties uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Beveiliging" ("Veiligheid") de geavanceerde beveiligingsfuncties uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Telefoon opnieuw aanmelden

6 Ondersteuning voor CAT-iq 2.0 uitschakelen en telefoon opnieuw aanmelden

Ondersteuning voor CAT-iq 2.0 uitschakelen

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt met een draadloze telefoon van een andere fabrikant:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Probleemoplossing" de optie "Ondersteuning voor met CAT-iq 2.0 compatibele apparaten actief" uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Telefoon opnieuw aanmelden

7 STUN-server invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik bij het internettelefoonnummer in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Controleer of het veld "STUN-server" beschikbaar is onder de invoervelden voor de toegangsgegevens.
  5. Als het veld beschikbaar en leeg is, voer dan hier het adres in van de STUN-server van je provider voor internettelefonie en klik op "OK".
    • Als het veld niet beschikbaar is:
      1. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Andere aanbieder" ("Andere provider"), ook als je een vooraf geconfigureerde provider voor internettelefonie gebruikt.
      2. Controleer of het veld "STUN-server" nu wel beschikbaar is.
      3. Als het veld beschikbaar is, voer dan hier het adres in van de STUN-server van je provider voor internettelefonie en klik op "OK".
        • Als het veld niet beschikbaar is, klik dan op "Annuleren". De STUN-server is al vooraf geconfigureerd.