Knowledge Base-artikel #1224
FRITZ!Box 5530 Fiber
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

FRITZ!DECT Repeater kan niet worden aangemeld

Het lukt niet om een FRITZ!DECT Repeater aan te melden bij een FRITZ!Box. Na de automatische configuratie knippert de DECT-led van de repeater ononderbroken en er kan geen DECT-verbinding tot stand worden gebracht tussen de FRITZ!Box en de repeater.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Maximaal aantal bereikt

Je kunt maximaal zes repeaters aanmelden bij de FRITZ!Box. Als je al zes repeaters hebt aangemeld, kun je geen andere repeaters meer aanmelden.

Opmerking:Het aanmelden van een repeater heeft geen invloed op het aantal andere apparaten, bijvoorbeeld telefoons of radiatorthermostaten, dat kan worden aangemeld.

2 Toetsblokkering uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Toetsen en leds".
  3. Klik op het tabblad "Toetsblokkering".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

4 "DECT-vermogen verminderen" ("DECT-vermogen verkleinen") uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT-vermogen verminderen" ("DECT-vermogen verkleinen") uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

5 "DECT Eco" uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT Eco" uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

6 Versleuteling inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Beveiliging" ("Veiligheid") de optie "Alleen beveiligde DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)" ("Alleen veilige DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)") in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("Systeem > Back-up > Opnieuw opstarten ("Herstart")").

7 Pincode instellen

Automatische aanmelding werkt alleen als je de pincode instelt op "0000" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Voer bij "Aanmelden" de pincode "0000" in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

8 Repeater opnieuw aanmelden

Repeater afmelden

1. Houd de toets "DECT" van de repeater twee keer achter elkaar gedurende ten minste 6 seconden ingedrukt.

Zodra de DECT-led knippert, is de repeater afgemeld.

FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Opnieuw opstarten" ("Herstart").
  4. Klik op de knop "Opnieuw opstarten".

DECT-verbinding tot stand brengen

1. Steek de repeater in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smart Home".
  3. Klik in het menu "Smart Home" op "Devices and Groups".
  4. Klik op de knop "Register Device".
  5. Binnen 2 minuten: druk op de DECT-toets van de repeater. Houd de toets ten minste gedurende 6 seconde ingedrukt, tot de DECT-led snel begint te knipperen. Zolang de led snel knippert, bevindt de repeater zich in de aanmeldmodus.