Info-led van de FRITZ!Box knippert

De Info-led van de FRITZ!Box geeft verschillende bedrijfstoestanden aan. Als de Info-led rood knippert, duidt dit op een storing van de FRITZ!Box. Als de Info-led groen knippert, duidt dit op verschillende gebeurtenissen, bijvoorbeeld een nieuw ingesproken bericht of een nieuwe fax. In deze handleiding leggen we uit wat de verschillende oorzaken zijn en met welke stappen het knipperen ophoudt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de stappen uit van de instructies waarin de waargenomen fout wordt beschreven.

1 Info-led knippert rood of meerdere leds knipperen ononderbroken

Vaak is een mislukte update van FRITZ!OS de oorzaak dat de Info-led rood is of ononderbroken rood knippert. De update kan bij een handmatige of automatische, en daarom mogelijk onopgemerkte, installatie mislukken. Meestal is het dan niet meer mogelijk om toegang te krijgen tot de FRITZ!Box en werken verschillende functies van de FRITZ!Box niet meer goed:

2 Info-led knippert groen

Als de Info-led nog steeds knippert, is in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box individueel geconfigureerd bij welke gebeurtenis de Info-led knippert:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Toetsen en leds".
  3. Controleer welke gebeurtenis er is geconfigureerd voor de Info-led en voer de stappen uit die bij deze gebeurtenis horen:
  4. Als de gebeurtenis "Nieuw bericht op het antwoordapparaat" is geselecteerd, beluister dan alle nieuwe ingesproken berichten op het antwoordapparaat.
    • Als de gebeurtenis "Nieuw bericht op het antwoordapparaat of nieuw faxbericht" is geselecteerd, kan het knipperen meerdere oorzaken hebben.
      1. Open alle nieuwe ontvangen faxberichten in het faxjournaal.
      2. Beluister alle nieuwe ingesproken berichten op het antwoordapparaat.
    • Als de gebeurtenis "Vrij onlinevolume / vrije onlinetijd verbruikt" is geselecteerd, verhoog dan de waarden voor het tijd- of volumetarief dat je hebt ingevoerd onder "Internet > "Onlinemonitor" op het tabblad "Onlinemeter" ("Online-teller") en boek desgewenst extra datavolume of onlinetijd bij je provider.