Via FTP vanaf internet toegang tot opslag (NAS)

Als je de opslagfunctie (NAS) gebruikt, kun je toestaan dat FTP-clients, zoals bijvoorbeeld Cyberduck, FileZilla of WinSCP, toegang hebben tot bepaalde inhoud van opslagmedia die zijn verbonden met de FRITZ!Box. Op deze manier kun je bijvoorbeeld vrienden en familie via internet toegang verlenen tot de foto's en video's van je laatste vakantie.

Opmerking:In plaats van een FTP-client kun je ook een webbrowser gebruiken om vanaf internet veilig en gemakkelijk toegang te krijgen tot de inhoud van FRITZ!NAS.

Voorwaarden / beperkingen

• Voor IPv4-internettoegang moet de FRITZ!Box een openbaar IPv4-adres krijgen van de internetprovider.
  • Voor IPv6-internettoegang moet de FRITZ!Box een IPv6-adres krijgen van de internetprovider.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

USB-opslagmedium voor gebruik als opslag (NAS) configureren

MyFRITZ!-account configureren en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! kun je de FRITZ!Box altijd vanaf internet benaderen, zelfs als de FRITZ!Box regelmatig een ander openbaar IP-adres krijgt van de internetprovider:

1. Configureer in de FRITZ!Box een MyFRITZ!-account.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

2 FRITZ!Box-gebruikers configureren

Om de FRITZ!Box vanaf internet te kunnen benaderen, moet je gebruikers configureren in de FRITZ!Box en ze rechten geven voor toegang tot opslag (NAS) vanaf internet:

3 Internettoegang tot opslag (NAS) configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!Box Services".
  4. Schakel de optie "Internet access to your storage media via FTP/FTPS enabled" in.
  5. Voer in het invoerveld "TCP port for FTP/FTPS" de gewenste poort in.
  6. Als de toegang vanaf internet altijd versleuteld moet zijn, schakel je de optie "Allow only secure FTP connections (FTPS)" in.

Belangrijk:De programma's die je gebruikt om de opslag te benaderen (bijvoorbeeld webbrowser, FTP-programma) moet ook FTPS ondersteunen.

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Vanaf internet toegang tot opslag (NAS)

1. Open in een FTP-client het adres ftp://[MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box]. Als de FRITZ!Box niet de standaard FTP-poort 21 gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de poort toe die wordt gebruikt door de FRITZ!Box.

Voorbeeld:
    ftp://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net:47891

2. Voer de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die bevoegd is vanaf het internet toegang te krijgen tot NAS-inhoud.