Maximaal aantal gelijktijdige VPN-verbindingen met FRITZ!Box

Je kunt in de FRITZ!Box meerdere VPN-verbindingen configureren en tegelijkertijd gebruiken. Het maakt daarbij niet uit of dit verbindingen van een computer of smartphone met een andere FRITZ!Box of een bedrijfsnetwerk zijn.

Theoretisch is het aantal VPN-verbindingen die in de FRITZ!Box kunnen worden geconfigureerd niet beperkt tot een maximum. Er kunnen echter voor slechts maximaal 20 FRITZ!Box-gebruikers IPSec-verbindingen worden geconfigureerd.

Het maximale aantal VPN-verbindingen dat tegelijkertijd kan worden gebruikt is afhankelijk van de snelheid en belasting van de internetverbinding, van de gebruikte VPN-technologie en van de belasting van de FRITZ!Box. Wij raden aan om niet meer dan 10 tot 20 VPN-verbindingen tegelijk te gebruiken.

Belangrijk:We hebben geen tests uitgevoerd met tientallen VPN-verbindingen en kunnen daarom niet uitsluiten dat er problemen optreden met de weergave en stabiliteit als er veel VPN-verbindingen zijn geconfigureerd. Daarom ondersteunen wij alleen FRITZ!Boxen waarin maximaal 20 VPN-verbindingen zijn geconfigureerd.