FRITZ!Box USB Remote Connection meldt "No FRITZ!Box found!"

In het programma FRITZ!Box USB Remote Connection wordt de foutmelding "No FRITZ!Box found!" weergegeven. Hierdoor kunnen USB-apparaten niet met de computer worden verbonden via het programma FRITZ!Box USB Remote Connection.

1 USB Remote Connection in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB / Storage".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection".
  4. Schakel de optie "USB remote connection enabled" in.
  5. Selecteer de apparaattypen waarvoor je USB Remote Connection wilt inschakelen, bijvoorbeeld "USB storage media".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Computer niet via Guest access (gasttoegang) verbinden

Het programma FRITZ!Box USB Remote Connection kan niet worden gebruikt via de LAN-gasttoegang en de draadloze gasttoegang. Zorg er daarom voor dat de computer niet is verbonden met de FRITZ!Box via de gasttoegang:

1. Of: Verbind de computer met de poort "LAN 1", "LAN 2" of "LAN 3".

3 Dienst "SSDP Discovery" in Windows inschakelen

Windows 10

1. Voer in het zoekveld van de Windows-taakbalk con in en selecteer "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Systeembeheer".
  4. Dubbelklik op de vermelding "Services".
  5. Dubbelklik op de vermelding "SSDP Discovery" die in de kolom "Naam" wordt weergegeven.
  6. Selecteer als opstarttype "Automatisch".
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  8. Start de computer opnieuw op.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + X in en klik in het contextmenu op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Systeembeheer".
  4. Dubbelklik op de vermelding "Services".
  5. Dubbelklik op de vermelding "SSDP Discovery" die in de kolom "Naam" wordt weergegeven.
  6. Selecteer als opstarttype "Automatisch".
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  8. Start de computer opnieuw op.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Systeembeheer" en "Services".
  4. Dubbelklik op de vermelding "SSDP Discovery" die in de kolom "Naam" wordt weergegeven.
  5. Selecteer als opstarttype "Automatisch".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  7. Start de computer opnieuw op.

4 Firewall configureren

Een firewall op de computer met FRITZ!Box USB Remote Connection kan de communicatie tussen het programma en de FRITZ!Box verstoren:

1. Of: Configureer in de firewall een uitzondering voor het programma FRITZ!Box USB Remote Connection.
    • Of: Stel de configuratie van de firewall zodanig in dat inkomende en uitgaande TCP- en UDP-verbindingen van poort 2066 op de FRITZ!Box naar elke poort op de computer worden toegestaan.

Opmerking:Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van de firewall; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

De FRITZ!Box en de computer zijn nu helemaal geconfigureerd voor gebruik van het programma FRITZ!Box USB Remote Connection. Er zijn volgens ons geen verdere maatregelen voor dit probleem. Andere mogelijke oorzaken kunnen bijvoorbeeld storingen of een fout van het besturingssysteem of de firewall op de computer zijn.