Vanaf het internet toegang tot FRITZ!NAS

Ook onderweg kun je altijd gemakkelijk en veilig FRITZ!NAS http://fritz.nas benaderen met een webbrowser om bestanden te up- en downloaden, of om multimediabestanden zoals foto's of muziek af te spelen.

Opmerking:Voor smartphones en tablets is het aan te raden om MyFRITZ!App te gebruiken. Als de bestanden niet mogen worden gewijzigd, zijn downloadlinks aan te raden.

Voorwaarden/beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

USB-opslagmedium voor gebruik als opslag (NAS) configureren

MyFRITZ! configureren

Registreer de FRITZ!Box bij MyFRITZ!, zodat de FRITZ!Box op elk moment vanuit het internet bereikbaar is met een vast MyFRITZ!-adres:

2 FRITZ!Box-gebruikers configureren

Om de FRITZ!Box vanuit het internet te kunnen benaderen, moet je gebruikers configureren in de FRITZ!Box en ze rechten geven voor toegang tot opslag (NAS) vanuit het internet:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik naast de gebruiker die de opslag (NAS) vanuit het internet moet benaderen op de knop (Bewerken) of configureer een nieuwe gebruiker voor toegang vanuit het internet:
    1. Klik op de knop "Add User".
    2. Voer in de invoervelden een naam en een wachtwoord in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  5. Schakel de optie "Access to NAS contents" in.
  6. Klik op de knop "Add Directory".
  7. Als de gebruiker alle opslagmedia mag benaderen die op de FRITZ!Box zijn aangesloten, schakel je de optie "All storage available on the FRITZ!Box" in.
    • Als de gebruiker alleen een bepaald opslagmedium mag benaderen of alleen toegang krijgt tot een bepaalde map, schakel je de optie "Select Folder" in.
      • LET OP:Als je toegang verleent tot alle directories, heeft de gebruiker ook toegang tot alle faxberichten, berichten op het antwoordapparaat en alle online opslag die je hebt geconfigureerd.

8. Stel bij "Directory" de lees- en schrijfrechten in voor toegang tot de opslag.
  9. Klik op "OK".
  10. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Vanaf het internet toegang tot FRITZ!NAS

1. Open in een webbrowser het adres https://[MyFRITZ!-adres van de FRITZ!Box]/nas . Als de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 gebruikt, voeg dan aan het MyFRITZ!-adres de HTTPS-poort toe die wordt gebruikt door de FRITZ!Box.

Voorbeeld:
    https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net:49476/nas

2. Voer in de invoervelden de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die gemachtigd is om vanuit het internet toegang te krijgen tot de NAS-inhoud, en klik op "Log in".