Wi-Fi-gasttoegang van de FRITZ!Box via QR-code delen

De FRITZ!Box biedt een extra QR-code voor de Wi-Fi-gasttoegang, zodat je gasten zich gemakkelijk met hun smartphones of tablets kunnen verbinden met de gasttoegang van de FRITZ!Box. Als je de FRITZ!Box gebruikt in een restaurant, een café of andere locatie met veel wisselende gasten of klanten, kun je de QR-code afdrukken en verdelen op meerdere plaatsen delen met je gasten, bijvoorbeeld op het menu.

Als je de Wi-Fi-gasttoegang van de FRITZ!Box niet permanent aanbiedt, kun je de gasttoegang met FRITZ!App WLAN, een FRITZ!Fon of een FRITZ!DECT-schakelaar op elk moment weer snel inschakelen.

1 Infoblad afdrukken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Guest Access".
  3. Schakel de Wi-Fi-gasttoegang in, als die nog niet actief is.
  4. Klik op "Display QR Code".
  5. Klik op "Print Page" om de pagina met de QR-code voor de gasttoegang af te drukken.

2 Gasttoegang inschakelen met FRITZ!App WLAN en delen

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram en vervolgens op "Share Wi-Fi".
  3. Schakel de Wi-Fi-gasttoegang in, als die nog niet actief is.
  4. FRITZ!App WLAN geeft nu de QR-code voor de gasttoegang weer.

3 Gasttoegang inschakelen met FRITZ!Fon en delen

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menu "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Wi-Fi > OK".
  4. Schakel de Wi-Fi-gasttoegang in, als die nog niet actief is.
  5. Via "Guest acc. details" kunt u de QR-code voor de gasttoegang laten weergeven.

4 Gasttoegang inschakelen met FRITZ!DECT-schakelaar 440 en delen

FRITZ!DECT 440 configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Device Management".
  3. Klik bij de FRITZ!DECT 440 op (Bewerken).
  4. Klik bij "Button Assignments" bij een leeg scherm op +.
  5. Selecteer "Convenience Features" en vervolgens "Wi-Fi Guest Access".
  6. Klik op "Next".
  7. Voer een naam voor de toets in, bijvoorbeeld "Gasttoegang".
  8. Klik op "Next".
  9. Klik op + en vervolgens op "Next".
  10. Klik op "Close" en dan op "Back to Overview".

Gasttoegang inschakelen en delen

1. Druk bij de FRITZ!DECT-schakelaar op de menutoets en ga naar het scherm waaraan de Wi-Fi-gasttoegang is toegewezen.
  2. Schakel de gasttoegang in, als die nog niet actief is.
  3. Nu Geeft de FRITZ!DECT-schakelaar de QR_code voor de gasttoegang weer.