FRITZ!Box meldt "het bijwerken van DynDNS is geslaagd, vervolgens is er echter een fout opgetreden [...]"

Via de dynamic DNS-domeinnaam is het niet mogelijk om de FRITZ!Box of apparaten in het thuisnetwerk te benaderen. In de lijst met gebeurtenissen van de FRITZ!Box wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "DynDNS-fout: de aangegeven domeinnaam kan niet worden omgezet, hoewel het bijwerken is geslaagd." ("DynDNS-fout: de opgegeven domeinnaam kan ondanks geslaagde actualisering niet verwerkt worden.")
  • "DynDNS-fout: het bijwerken van DynDNS is geslaagd, vervolgens is er echter een fout opgetreden bij de DNS-omzetting."

1 De volledige DynDNS-domeinnaam invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegang verlenen".
  3. Klik op het tabblad "DynDNS"
  4. Voer in het invoerveld "Domeinnaam" de volledige domeinnaam in, bijvoorbeeld mijndomein.dyndns.org. Informatie over het formaat krijg je van de Dynamic DNS-provider.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 DNS-servers op het internet niet bijgewerkt

Sommige DNS-servers op het internet werken de toewijzing van IP-adressen aan domeinnamen niet onmiddellijk bij. De servers beantwoorden aanvragen gericht aan dynamic DNS-domeinnamen nog een tijdlang met een oud IP-adres, hoewel de FRITZ!Box het nieuwe IP-adres al heeft meegedeeld aan de dynamic DNS-provider. Dit gedrag van de DNS-servers kan niet worden beïnvloed door de FRITZ!Box of je dynamic DNS-provider.

Het probleem wordt doorgaans vanzelf na maximaal een uur opgelost, als de betreffende DNS-servers op het internet worden bijgewerkt.