Op FRITZ!Box aangesloten USB-opslagmedium via USB remote connection met computer verbinden

Met het programma FRITZ!Box USB Remote Connection kun je een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box gebruiken alsof het opslagmedium rechtstreeks is aangesloten op de USB-poort van je computer.

Belangrijk:Als je vanaf meerdere computers en andere apparaten toegang wilt hebben tot het USB-opslagmedium, configureer je het USB-opslagmedium als centraal opslagpunt binnen het thuisnetwerk ("Storage NAS").

Voorwaarden/beperkingen

• Op de computer is Windows 10 / 8 / 7, (64-/32-bits) geïnstalleerd.
  • Slechts één computer tegelijk heeft toegang tot het USB-opslagmedium.
  • Als de FRITZ!Box USB Remote Connection is ingeschakeld, dan is de mediaserver van de FRITZ!Box niet beschikbaar. De opslag is dan niet toegankelijk via FRITZ!NAS (https://fritz.nas) of via MyFRITZ!.

1 USB-opslagmedium op FRITZ!Box aansluiten

1. Sluit het USB-opslagmedium aan op een USB-poort van de FRITZ!Box.

Belangrijk:Conform de USB 3.0-specificatie levert de FRITZ!Box USB-apparaten in totaal maximaal 900 mA. Verbind apparaten die meer stroom nodig hebben via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.

2 Programma FRITZ!Box USB Remote Connection installeren

Installeer het programma FRITZ!Box USB Remote Connection op de computer waarmee je het aan de FRITZ!Box aangesloten USB-apparaat wilt gebruiken:

1. Meld je op de computer aan als de Windows-gebruiker die FRITZ!Box USB Remote Connection gaat gebruiken.

Belangrijk:Als de gebruiker geen administratorrechten heeft, moet je tijdens de installatie of als je het programma voor het eerst opstart, een geldig administratorwachtwoord invoeren.

2. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  3. Klik op "Thuisnetwerk" en vervolgens op "USB / Opslagmedia".
  4. Klik op het tabblad "USB Remote Connection".
  5. Klik op "Downloaden".
    • Het venster "USB Remote Connection" wordt geopend.
  6. Als in het venster "USB Remote Connection" een knop "Download" wordt weergegeven:
    1. Klik in het venster "USB Remote Connection" op "Download" en download het bestand "fritzbox-usb-fernanschluss.application".
    2. Dubbelklik op het gedownloade bestand.
  7. Klik op "Install" en volg de instructies op het scherm.
  8. Herhaal de stappen 1 - 7 voor alle andere Windows-gebruikers die FRITZ!Box USB Remote Connection willen gebruiken.

3 USB Remote Connection voor opslag inschakelen in FRITZ!Box

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "USB / Opslagmedia".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection".
  4. Schakel de USB Remote Connection in en de optie "USB-opslagmedia".

Belangrijk:Als USB Remote Connection is ingeschakeld voor het apparaattype "USB Storage", kunnen er geen USB-opslagmedia worden gebruikt met de opslag-functie (NAS) van de FRITZ!Box.

5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

4 USB-opslagmedium via USB Remote Connection met computer verbinden

1. Dubbelklik op het pictogram van FRITZ!Box USB Remote Connection in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Wanneer je je met het FRITZ!Box-wachtwoord aanmeldt bij de FRITZ!Box, voer dan het wachtwoord in en laat het invoerveld "Username" leeg.
    • Wanneer je je met een gebruikersnaam en wachtwoord aanmeldt bij de FRITZ!Box, voer dan de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een gebruiker die toegangsrechten voor de instellingen van de FRITZ!Box heeft.

Opmerking:De toegangsgegevens en toegangsrechten van gebruikers kunnen in de gebruikersinterface worden gewijzigd onder "Systeem > FRITZ!Box-gebruikers".

3. Klik op "Refresh".
  4. Klik met de rechtermuisknop op het USB-opslagmedium dat je met de computer wilt verbinden.
  5. Klik op "Connect".

Het USB-opslagmedium wordt nu als USB-apparaat herkend door de computer en kan worden gebruikt alsof het rechtstreeks is verbonden met een USB-poort op de computer.

Opmerking:Als je een andere computer toegang wilt geven tot het USB-opslagmedium, moet je eerst de verbinding tussen de eerste computer en het USB-opslagmedium verbreken in het programma FRITZ!Box USB Remote Connection.