FRITZ!DECT 500 kan niet worden aangemeld

Het lukt niet om FRITZ!DECT 500 aan te melden bij de FRITZ!Box. Nadat er op de DECT-toets of de Connect-toets van de FRITZ!Box is gedrukt, wordt de DECT-verbinding niet tot stand gebracht. De ledlamp knippert een aantal keer rood en blijft dan rood branden. In de FRITZ!Box wordt de ledlamp in het menu "Smarthome" helemaal niet of met een inactieve verbinding aangegeven.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Maximaal aantal bereikt

Je kunt slechts een bepaald aantal smarthomeapparaten aanmelden bij de FRITZ!Box. Als je al het maximale aantal apparaten hebt aangemeld, kun je geen andere apparaten en dus ook geen slim stopcontact meer toevoegen.

2 Incompatibele DECT-repeaters verwijderen

Als bij je FRITZ!Box een DECT-repeater van een andere fabrikant of een FRITZ!Box 7390, 7270, 7240 als DECT-repeater is aangemeld, moet je deze verwijderen. De ledlamp kan met deze repeaters niet worden gebruikt.

Opmerking:Als je in jet thuisnetwerk een DECT-repeater nodig hebt, kun je in combinatie met de ledlamp de FRITZ!DECT Repeater 100 gebruiken. De ledlamp moet zich echter binnen het ontvangstbereik van het basisstation bevinden.

1. Klik in de gebruikersinterface van het DECT-basisstation op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Klik op het tabblad "Monitor".
  4. Klik op de vermelding van de repeater in kwestie.
  5. Klik op de knop (Verwijderen).

3 "DECT-vermogen verminderen" ("DECT-vermogen verkleinen") uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT-vermogen verminderen" ("DECT-vermogen verkleinen") uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

4 "DECT Eco" uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Zendvermogen" de optie "DECT Eco" uit.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

5 Versleuteling inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Schakel bij "Beveiliging" ("Veiligheid") de optie "Alleen beveiligde DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)" ("Alleen veilige DECT-verbindingen toelaten (aanbevolen)") in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("Systeem > Back-up > Opnieuw opstarten ("Herstart")").

6 Pincode instellen

Automatische aanmelding werkt alleen als je de pincode instelt op "0000" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "DECT".
  3. Voer bij "Aanmelden" de pincode "0000" in.
  4. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

7 Ledlamp afmelden en terugzetten

Je kunt de ledlamp afmelden en terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor worden een verkeerde verbinding met de FRITZ!Box en alle instellingen verwijderd die het tot stand brengen van een verbinding verhinderen.

Ledlamp afmelden

Als de ledlamp in de gebruikersinterface van je FRITZ!Box onder "Smarthome > Apparaten en groepen" staat, verwijder de lamp dan:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaten en groepen".
  3. Klik op de knop "Apparaat verwijderen".
  4. Klik bij het apparaat in kwestie op de knop (Verwijderen).

Fabrieksinstellingen van de ledlamp laden

1. Schakel de ledlamp met de lichtschakelaar gedurende 5 seconden uit.
  2. Schakel de ledlamp met de lichtschakelaar gedurende 1 seconde in.
  3. Herhaal beide stappen nog 4 keer.
    Fabrieksinstellingen van FRITZ!DECT 500 laden
  4. Schakel de lamp nog een keer uit en in.
  5. Als de ledlamp groen knippert en vervolgens rood blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid en geeft de ledlamp aan dat hij vervolgens kan worden aangemeld bij de FRITZ!Box.