Bij sommige oproepen wordt een verkeerd uitgaand telefoonnummer gebruikt

Bij sommige oproepen wordt niet het uitgaande telefoonnummer gebruikt dat voor de telefoon is geconfigureerd in de FRITZ!Box. Afzonderlijke telefoongesprekken worden bijvoorbeeld tot stand gebracht via het internettelefoonnummer van een andere provider.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Uitgaand telefoonnummer voor terugbelfunctie wijzigen

Als je met een FRITZ!Fon een gemiste oproep uit de oproeplijst terugbelt, gebruikt de FRITZ!Fon hiervoor het telefoonnummer waarnaar is gebeld. Om terug te bellen kun je echter een ander uitgaand telefoonnummer gebruiken:

1. Druk bij de telefoon op de toets "Menu".
  2. Ga naar het menu "Instellingen" en druk op "OK".
  3. "Telefonie" > "OK" > "Uitgaand tel. nr." > "OK"
  4. Selecteer het beoogde uitgaande telefoonnummer.
  5. Druk op "OK" om de instelling op te slaan.

Het telefoonnummer wordt weergegeven op het scherm van de telefoon en wordt als uitgaand nummer gebruikt voor de volgende oproep.

2 Kiesregels verwijderen

Er zijn mogelijk kiesregels geconfigureerd in de FRITZ!Box waardoor de verbinding tot stand wordt gebracht via een ander uitgaand telefoonnummer. Wijzig of verwijder daarom alle ongeschikte kiesregels:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Oproepbehandeling".
  3. Klik op het tabblad "Kiesregels".
  4. Verwijder alle kiesregels die je wilt wijzigen.
  5. Configureer de gewenste kiesregels opnieuw.