Vanaf internet toegang tot de FRITZ!Box

Je wilt voor de FRITZ!Box toegang op afstand instellen om bijvoorbeeld vanaf internet toegang te krijgen tot de gebruikersinterface? ✔ Hier kom je te weten hoe dat moet.

Je kunt je FRITZ!Box configureren om deze veilig te benaderen vanaf internet en dan zo bijvoorbeeld toegang krijgen tot FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Ter bescherming tegen onbevoegde toegang kun je de FRITZ!Box vanaf internet alleen benaderen via een versleutelde HTTPS-verbinding (Hypertext Transfer Protocol Secure) en moet je een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Voorwaarden / Beperkingen

• Voor IPv4-internettoegang moet de FRITZ!Box een publiek IPv4-adres krijgen van de internetprovider.
  • Voor IPv6-internettoegang moet de FRITZ!Box een IPv6-adres krijgen van de internetprovider.

2 MyFRITZ! gebruiken voor toegang tot de FRITZ!Box

1. Open myfritz.net in een webbrowser.
  2. Voer in de betreffende invoervelden het e-mailadres en het MyFRITZ!-wachtwoord in die je hebt gebruikt voor de registratie bij MyFRITZ! en klik op "Aanmelden".

Afb.: Aanmelden bij myfritz.net

3. Los de captcha op.
  4. Klik in het apparaatoverzicht van MyFRITZ! op de FRITZ!Box waartoe je toegang wilt hebben.
    • Je wordt direct doorgestuurd naar de MyFRITZ!-startpagina van de FRITZ!Box.
  5. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het configureren van je MyFRITZ!-account voor de FRITZ!Box-gebruiker en klik op "Log In".

De MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box wordt nu geladen.