Via MyFRITZ!Net geen toegang tot FRITZ!Box mogelijk

De gebruikersinterface van de FRITZ!Box kan niet worden geopend via MyFRITZ!Net.

• Na het aanmelden bij myfritz.net mislukt het automatisch doorsturen naar de MyFRITZ!-startpagina van de FRITZ!Box.
  • Na het selecteren van een FRITZ!Box in het apparatenoverzicht op myfritz.net wordt de gebruikersinterface van de FRITZ!Box niet weergegeven.
  • Het mislukt om FRITZ!Box rechtstreeks te benaderen met het individuele MyFRITZ!-adres (bijvoorbeeld https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net).

Daarbij wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven door de webbrowser:

• "Deze pagina kan niet worden weergegeven"
  • "Deze pagina is niet beschikbaar"
  • "Fout: Netwerk Timeout"
  • "Pagina niet bereikbaar"
  • "Sessie verlopen"
  • "Gegevensoverdracht onderbroken"
  • "De server op [...].myfritz.net doet er te lang over om te antwoorden"
  • "404 Not Found"
  • "Requested resource was not found"

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op FRITZ!Box 6820 LTE v2 en v3 met het meest recente FRITZ!OS, de FRITZ!Box 6820 LTE v1 kan daarvan afwijken.

1 FRITZ!Box in het internet niet bereikbaar

De FRITZ!Box is alleen toegankelijk als de FRITZ!Box een in het internet bereikbaar IPv6- of IPv4-adres heeft en het apparaat waarmee toegang moet worden verkregen dit IP-adres kan bereiken.

Of de FRITZ!Box een in het internet bereikbaar IP-adres heeft en of het apparaat dit IP-adres kan bereiken, kun je uitzoeken met behulp van de handleiding Internetbereikbaarheid van de FRITZ!Box controleren.

2 Internettoegang via HTTPS inschakelen voor FRITZ!Box

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "MyFRITZ!-account".
  3. Schakel de optie "Internet access to the FRITZ!Box via HTTPS enabled" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Gebruiker voor internettoegang aanmaken

Maak ten minste één gebruiker aan, die de FRITZ!Box vanaf internet mag benaderen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik naast de gebruiker die de FRITZ!Box vanuit het internet moet benaderen op de knop (Bewerken) of configureer een nieuwe gebruiker voor toegang vanuit het internet:
    1. Klik op de knop "Add User".
    2. Voer een naam in voor de gebruiker.
  4. Voer voor de gebruiker een nieuw wachtwoord in dat niet hetzelfde is als het wachtwoord voor je MyFRITZ!-account.
  5. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.