Maximaal aantal gelijktijdige VPN-verbindingen met FRITZ!Box

Je kunt in de FRITZ!Box meerdere VPN-verbindingen configureren en tegelijkertijd gebruiken. Het maakt daarbij niet uit of dit IPSec- of WireGuard-verbindingen zijn en of dit verbindingen van een computer of smartphone met een andere FRITZ!Box of een bedrijfsnetwerk zijn.

Theoretisch is het aantal VPN-verbindingen die in de FRITZ!Box kunnen worden geconfigureerd niet beperkt tot een maximum. Er kunnen echter voor slechts maximaal 20 FRITZ!Box-gebruikers IPSec-verbindingen worden geconfigureerd.

Het maximale aantal VPN-verbindingen dat tegelijkertijd kan worden gebruikt is afhankelijk van de snelheid en belasting van de internetverbinding, van de gebruikte VPN-technologie en van de belasting van de FRITZ!Box. Wij raden aan om niet meer dan 10 tot 20 VPN-verbindingen tegelijk te gebruiken.

Belangrijk:We hebben geen tests uitgevoerd met tientallen VPN-verbindingen en kunnen daarom niet uitsluiten dat er problemen optreden met de weergave en stabiliteit als er veel VPN-verbindingen zijn geconfigureerd. Daarom ondersteunen wij alleen FRITZ!Boxen waarin maximaal 20 VPN-verbindingen zijn geconfigureerd.