DMZ in FRITZ!Box configureren

Een DMZ (gedemilitariseerde zone) verwijst naar een speciaal netwerk dat zowel via internet als vanaf het lokale netwerk (LAN) toegankelijk is. Een firewall blokkeert elke toegang van de DMZ naar het LAN. Met dit concept kun je serverdiensten (bijvoorbeeld e-mailservers) in de DMZ beschikbaar maken voor toegang vanuit het internet en vanuit het LAN, zonder dat hierdoor een veiligheidsrisico ontstaat voor aanvallen op het LAN vanuit het internet.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op FRITZ!Box 6820 LTE v2 en v3 met het meest recente FRITZ!OS, de FRITZ!Box 6820 LTE v1 kan daarvan afwijken.

1 DMZ wordt niet ondersteund door de FRITZ!Box

FRITZ!Box ondersteunt de configuratie van een DMZ (gedemilitariseerde zone) niet.

Workaround

De term "DMZ" wordt vaak ten onrechte gebruikt voor de functie "exposed host". Als je de functie "exposed host" gebruikt, worden alle poorten geopend voor een apparaat in het netwerk.

De volgende stap is alleen noodzakelijk als je een "exposed host" wilt configureren voor een apparaat in het FRITZ!Box-thuisnetwerk in plaats van een "DMZ":

Belangrijk:Inkomende verbindingen naar poorten waarvoor je afzonderlijke regels voor port forwarding hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box, worden niet doorgestuurd naar de "exposed host", maar naar het apparaat dat je hebt geselecteerd in de afzonderlijke regel voor port forwarding.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegang verlenen".
  3. Klik op het tabblad "Poortvrijgaven".
  4. Klik op de knop (Bewerken) naast de (computer) naam van het apparaat waarvoor de exposed host moet worden geconfigureerd. Als er voor dit apparaat nog geen port forwarding is geconfigureerd:
    1. Klik op "Apparaat voor vrijgaven toevoegen".
    2. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Apparaat" de (computer)naam van het apparaat.

Opmerking:Als je het apparaat niet kunt selecteren, kun je "IP-adres handmatig invoeren" selecteren en het IP-adres invoeren. In de vervolgkeuzelijst worden worden alleen apparaten weergegeven die hun IP-instellingen automatisch (DHCP) bij de FRITZ!Box ophalen.

5. Schakel de optie "Dit apparaat volledig vrijgeven voor internettoegang via IPv4 (Exposed Host)" in.
  6. Als het apparaat het IPv6-protocol ondersteunt en je de Exposed Host ook voor IPv6-internettoegang wilt configureren, schakel dan de optie "Dit apparaat volledig vrijgeven voor internettoegang via IPv6 (Exposed Host)." in.

Opmerking:Deze optie wordt alleen weergegeven als de IPv6-ondersteuning is ingeschakeld in de FRITZ!Box onder "Internet > Toegangsgegevens > IPv6".

7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.