Apple iPhone, iPad of iPod One in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een Apple iPhone, iPad of iPod touch gemakkelijk verbinden met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box. Het iOS-apparaat heeft dan toegang tot internet en kan multimediabestanden zoals foto's, video en muziek afspelen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik bij "LAN-Settings" op "Additional Settings"om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4 Settings".
  6. Schakel de DHCP-server in en geef het bereik op waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 iOS-apparaat met FRITZ!Box verbinden

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit".
  4. Tik onder "Netwerken" op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box. Als het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer dan de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.

Opmerking:De netwerknaam en de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box kun je desgewenst opzoeken zoals wordt beschreven in de handleiding Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren.

5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".
  6. De Wi-Fi-verbinding wordt nu tot stand gebracht en het iOS-apparaat heeft via de FRITZ!Box toegang tot het internet.

3 iOS-apparaat met FRITZ!Box gebruiken

Vanaf internet toegang tot de FRITZ!Box

Als je onderweg vanaf internet op een veilige manier je FRITZ!Box wilt benaderen:

1. Configureer MyFRITZ! App,

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

Als je via de internetverbinding van je iOS-apparaat een veilig versleutelde netwerkverbinding (VPN, Virtual Private Network) met je FRITZ!Box en apparaten in het thuisnetwerk tot stand wilt brengen:

Opmerking:Als er een VPN-verbinding actief is, worden alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Daardoor heb je met je iOS-apparaat afluister- en fraudebestendige toegang tot alle internetservices, bijvoorbeeld e-mail en online banking, zelfs wanneer je bent verbonden met publieke draadloze hotspots.