Draadloze telefoon rinkelt maar een keer, onregelmatig of helemaal niet. Inkomende oproepen beantwoorden echter mogelijk

Bij het DECT-basisstation van de FRITZ!Box is een draadloze telefoon van een andere fabrikant aangemeld. Bij inkomende oproepen rinkelt de telefoon maar één keer, slechts met onregelmatige tussenpozen of helemaal niet. De oproepen kunnen met de telefoon echter wel worden beantwoord.

1 Draadloze telefoon voldoet niet aan DECT-standaard

De draadloze telefoon is niet volledig DECT-GAP-compatibel en geeft bij de aanmelding geen juiste EM-code (Equipment Manufacturer) door aan de FRITZ!Box. Daardoor gebeurt het volgende:

Opmerking:DECT-GAP is een gebruikelijke standaard voor draadloze telefoons en draadloze gegevensoverdracht, die wordt ondersteund door alle FRITZ!Fon-modellen.

• Vanwege de onjuiste of ontbrekende EM-codes, gaat de FRITZ!Box ervan uit dat de draadloze telefoon de beltonen zelf regelt. De telefoon kan dit echter niet, zodat geen van de twee apparaten de beltonen regelt.
    • of
  • De FRITZ!Box regelt de beltoon, omdat de FRITZ!Box vanwege de onjuiste of ontbrekende EM-codes ervan uit gaat dat de telefoon hier zelf niet toe in staat is. De telefoon regelt echter zelf ook de beltonen, wat tot fouten leidt.

Beltooninstellingen wijzigen

De volgende instelling zorgt ervoor dat de draadloze telefoon de beltoon moet regelen. Als het probleem zich blijft voordoen, is de gebruikte telefoon hiertoe echter niet in staat.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij de telefoon in kwestie op de knop  (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Ring Tones".
  5. Selecteer bij "Ring Tone Settings" de optie "Handset external ring" uit alle vervolgkeuzelijsten.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  7. Als de fout zich blijft voordoen, neem voor een oplossing contact op met de fabrikant van de telefoon.

Opmerking:De DECT-instelling "Enable troubleshooting for cordless telephones not compatible with GAP" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box heeft geen invloed op dit probleem.