Onlineopslag in FRITZ!Box configureren

Onlineopslag is een virtuele harde schijf op het internet die je een veilige opslagruimte biedt voor foto's, muziek en andere bestanden en waartoe je altijd toegang hebt via het internet.

Het gebruik van onlineopslag met de FRITZ!Box biedt de volgende voordelen:

• Alle computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk hebben toegang tot de onlineopslag als een lokaal station.
  • De toegangsgegevens voor de onlineopslag worden permanent opgeslagen in de FRITZ!Box.
  • Daarnaast zijn tijdrovende uploads van grote gegevensvolumes mogelijk wanneer de computer uitstaat, omdat de gegevens eerst tijdelijk worden opgeslagen op een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box. Dit betekent dat gegevens kunnen worden geüpload naar de onlineopslag, zelfs wanneer de computer uitstaat.

Voorwaarden/beperkingen

• Je kunt slechts één onlineopslag in de FRITZ!Box configureren. Deze moet ondersteuning bieden voor het protocol WebDAV (Web-based Distributed Authoring and Versioning). Google Drive en Microsoft OneDrive ondersteunen geen WebDAV.
  • Er moet een USB-opslagmedium met voldoende vrije opslagruimte zijn aangesloten op de FRITZ!Box. De vrije opslagruimte moet minstens even groot zijn als het gegevensvolume dat je wilt kopiëren naar of van de onlineopslag.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Als je onlineopslag wilt gebruiken, moet je een USB-opslagmedium met de FRITZ!Box verbinden en deze als netwerkopslag configureren:

2 Onlineopslag in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Thuisnetwerk".
  2. Klik in het menu "Thuisnetwerk" op "USB / Opslagmedia".
  3. Schakel de optie "Onlineopslag actief" in.
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "WebDAV-aanbieder" de provider van je onlineopslag.

Belangrijk:Als je MagentaCLOUD gebruikt, moet je eerst een MagentaCLOUD WebDAV-wachtwoord configureren. De FRITZ!Box kan zich alleen met een WebDAV-wachtwoord aanmelden bij Telekom.

5. Voer in de invoervelden in kwestie de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van de provider van de onlineopslag.
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Onlineopslag op de computer als netwerkstation instellen

Windows 11

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + E in.
    • Nu wordt de Verkenner geopend.
  2. Klik in de navigatiebalk (linkerkolom) van de Explorer op "Deze pc".
  3. Klik in de menubalk op (Meer informatie) en vervolgens op "Netwerkverbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "map" \\fritz.box\FRITZ.NAS\Online_storage in.
  5. Schakel de optie "Opnieuw verbinding maken bij aanmelden" in.
  6. Klik op "Voltooien".
  7. Voer de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!NAS-inhoud.

Opmerking:De toegangsgegevens en toegangsrechten van gebruikers kunnen in de gebruikersinterface worden gewijzigd onder "Systeem > FRITZ!Box-gebruikers".

8. Schakel de optie "Mijn referenties onthouden" in om de gebruikersgegevens op te slaan en klik op "OK".

Nu wordt de onlineopslag in de Verkenner weergegeven onder de eerder toegewezen stationsletter. Gegevens die je naar deze directory kopieert, worden eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box en vervolgens naar de onlineopslag overgedragen.

Windows 10

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + E in.
    • Nu wordt de Verkenner geopend.
  2. Klik in de navigatiebalk (linkerkolom) van de Explorer op "Deze pc".
  3. Klik in de menubalk op "Computer" en vervolgens op "Netwerkverbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "map" \\fritz.box\FRITZ.NAS\Online_storage in.
  5. Schakel de optie "Opnieuw verbinding maken bij aanmelden" in.
  6. Klik op "Voltooien".
  7. Voer de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!NAS-inhoud.

Opmerking:De toegangsgegevens en toegangsrechten van gebruikers kunnen in de gebruikersinterface worden gewijzigd onder "Systeem > FRITZ!Box-gebruikers".

8. Schakel de optie "Mijn referenties onthouden" in om de gebruikersgegevens op te slaan en klik op "OK".

Nu wordt de onlineopslag in de Verkenner weergegeven onder de eerder toegewezen stationsletter. Gegevens die je naar deze directory kopieert, worden eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box en vervolgens naar de onlineopslag overgedragen.

macOS

1. Open de Finder.
  2. Klik op "Ga" en vervolgens op "Verbind met server..."
  3. Voer in het invoerveld "Serveradres" smb://fritz.box in en klik op "Verbind".
  4. Voer de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!NAS-inhoud en klik op "OK".

Opmerking:De toegangsgegevens en toegangsrechten van gebruikers kunnen in de gebruikersinterface worden gewijzigd onder "Systeem > FRITZ!Box-gebruikers".

5. Klik op "Apple" (pictogram) en vervolgens op "Systeemvoorkeuren" dan op "Gebruikers en groepen" en "Inloggen".
  6. Klik op het plusteken onder het venster "Deze onderdelen worden automatisch geopend als u inlogt:".
  7. Klik linksonder "DELEN" op de vermelding "fritz.box".
  8. Selecteer de vermelding "Online storage" en klik op "Voeg toe".

De onlineopslag wordt nu in de Finder weergegeven onder "GEDEELD". Gegevens die je naar deze directory kopieert, worden eerst tijdelijk opgeslagen op het USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box en vervolgens naar de onlineopslag overgedragen.

Linux (met Ubuntu 20.04 LTS als voorbeeld)

1. Open de bestandsmanager.
  2. Klik in de sidebar van de bestandsmanager op "Andere locaties".
  3. Voer in het invoerveld "Verbinden met server" smb://fritz.box/FRITZ.NAS/Online_storagein en klik en klik op "Verbinden".
  4. Voer de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!NAS-inhoud en activeer de optie "Voor altijd onthouden".

Opmerking:De toegangsgegevens en toegangsrechten van gebruikers kunnen in de gebruikersinterface worden gewijzigd onder "Systeem > FRITZ!Box-gebruikers".

5. Klik met de rechtermuisknop in de sidebar op de map en selecteer in het contextmenu "Bladwijzer toevoegen". Gegevens die je naar deze map kopieert, worden eerst tijdelijk opgeslagen op het op USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box en vervolgens overgezet naar de onlineopslag.