IPv6-subnet in FRITZ!Box configureren

Het is mogelijk een router met een eigen IPv6-subnet te gebruiken in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box. Het is in dit geval niet nodig om statische routes te configureren voor het IPv6-subnet, omdat de FRITZ!Box en de IPv6-router automatisch alle noodzakelijke routeringgegevens uitwisselen.

Voorwaarden/beperkingen

• De FRITZ!Box moet een IPv6-voorvoegsel krijgen dat langer is dan 64 bit (bijvoorbeeld /60 of /56) wanneer internetverbinding tot stand wordt gebracht.

Opmerking: Het IPv6-voorvoegsel wordt weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Online Monitor" in de regel "Internet, IPv6".

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik bij "LAN-Settings" op "Additional Settings"om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op "IPv6 Settings".
  6. Schakel bij "Additional IPv6 Routers in the Home Network" de optie "Allow IPv6 prefixes announced by other IPv6 routers in the home network" in.
  7. Schakel bij "DHCPv6 Servers in the Home Network" de opties "Enable DHCPv6 server in the FRITZ!Box for the home network" en "Assign DNS server, prefix (IA_PD) and IPv6 address (IA_NA)" in.
  8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

2 IPv6-router configureren

1. Configureer de IPv6-router zodanig, dat deze een eigen voorvoegsel aanvraagt bij de FRITZ!Box via IPv6 prefix delegation en de routeringgegevens bij de FRITZ!Box meldt via router advertisement.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de IPv6-router vind je in de handleiding of verkrijg je rechtstreeks bij de fabrikant.

De router is nu geconfigureerd voor gebruik met een eigen IPv6-subnet en ontvangt een /62-voorvoegsel van de FRITZ!Box via DHCPv6 prefix delegation.