Wi-Fi-toegang voor gasten van de FRITZ!Box via QR-code delen

De FRITZ!Box biedt een extra QR-code voor de Wi-Fi-toegang voor gasten, zodat je gasten zich gemakkelijk met hun smartphones of tablets kunnen verbinden met de toegang voor gasten van de FRITZ!Box. Als je de FRITZ!Box gebruikt in een restaurant, een café of andere locatie met veel wisselende gasten, klanten of patiënten, kun je de QR-code afdrukken en verdelen op meerdere plaatsen delen met je gasten, bijvoorbeeld op het menu.

Als je de Wi-Fi-toegang voor gasten van de FRITZ!Box niet permanent aanbiedt, kun je de toegang voor gasten met FRITZ!App WLAN, een FRITZ!Fon of een FRITZ!DECT-schakelaar op elk moment weer snel inschakelen.

1 Infoblad afdrukken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Toegang voor gasten".
  3. Schakel de Wi-Fi-toegang voor gasten in, als die nog niet actief is.
  4. Klik op "Infoblad afdrukken".
  5. Klik op "Pagina afdrukken" om de pagina met de QR-code voor de toegang voor gasten af te drukken.

2 Toegang voor gasten inschakelen met FRITZ!App WLAN en delen

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram en vervolgens op "Wi-Fi delen" of in iOS op "Wi-Fi-toegang voor gasten".
  3. Schakel de Wi-Fi-toegang voor gasten in, als die nog niet actief is.
  4. FRITZ!App WLAN toont nu de QR-code voor de toegang voor gasten.

3 Toegang voor gasten inschakelen met FRITZ!Fon en delen

1. Druk bij de telefoon op de toets "Menu".
  2. Ga naar het menu "Thuisnetwerk" en druk op "OK".
  3. "Wi-Fi > OK".
  4. Schakel de Wi-Fi-toegang voor gasten in, als die nog niet actief is.
  5. Via "Gasttoeg. gegevens" kun je de QR-code voor de toegang voor gasten laten weergeven.

4 Gasttoegang inschakelen met FRITZ!DECT-schakelaar 440 en delen

FRITZ!DECT 440 configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smarthome".
  2. Klik in het menu "Smarthome" op "Apparaatbeheer".
  3. Klik bij de FRITZ!DECT 440 op (Bewerken).
  4. Klik bij "Toetstoewijzingen" bij een leeg scherm op +.
  5. Selecteer "Comfortfuncties" en vervolgens "Wi-Fi-toegang voor gasten".
  6. Klik op "Volgende".
  7. Voer een naam voor de toets in, bijvoorbeeld "Gasttoegang".
  8. Klik op "Volgende".
  9. Klik op + en vervolgens op "Volgende".
  10. Klik op "Sluiten" en dan op "Terug naar het overzicht".

Toegang voor gasten inschakelen en delen

1. Druk bij de FRITZ!DECT-schakelaar op de menutoets en ga naar het scherm waaraan de Wi-Fi-toegang voor gasten is toegewezen.
  2. Schakel de toegang voor gasten in, als die nog niet actief is.
  3. Nu geeft de FRITZ!DECT-schakelaar de QR_code voor de toegang voor gasten weer.