Knowledge Base-artikel #3511

DECT-deurintercom in FRITZ!Box configureren

Bij de FRITZ!Box kun je een DECT-deurintercom van de fabrikant Telegärtner aanmelden en zo bijvoorbeeld ook onderweg praten met degene die aanbelt en de deur openen als je de deurbel doorschakelt naar een extern telefoonnummer.

Voorwaarden/beperkingen

• Er wordt een deurintercom van de fabrikant Telegärtner (model "DoorLine Slim DECT") gebruikt.
  • Op de deurintercom is minstens firmwareversie 1.10 geïnstalleerd.
  • De camera voor de deurintercom neemt beelden op in de bestandsindeling JPG/JPEG, PNG of GIF. Andere bestandsindelingen, bijvoorbeeld MJPG/MJPEG, worden niet ondersteund.
  • De camera stelt de beelden beschikbaar via HTTPS, HTTP of FTP.
  • Voor beeldweergave moet een FRITZ!Fon met kleurenscherm (FRITZ!Fon MT-F, C4, of nieuwer) worden gebruikt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Deurintercom bij FRITZ!Box aanmelden

1. Zet de deurintercom in de aanmeldmodus. De werkwijze is afhankelijk van de deurintercom. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
  2. Druk op de Connect-toets van de FRITZ!Box. Houd de toets ten minste 1 seconde ingedrukt tot de Connect-led begint te knipperen. Zolang de led knippert, staat de FRITZ!Box in de aanmeldmodus. Mogelijk knipperen er ook andere leds.

2 Deurintercom configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik bij de deurintercom op de knop (Bewerken).
  4. Als er op een deurbel wordt gedrukt, belt de deurintercom het bestemmingsnummer. Voer in het veld "Telefoonnummer van de deurbel" ("Nummer van de rinkeltoets") het telefoonnummer in, dat in de deurintercom is ingesteld voor de afzonderlijke deurbellen. Om extra invoervelden te openen, klik je op "Deurbel toevoegen" ("Rinkeltoets toevoegen").
  5. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Deurbel doorschakelen naar" ("Rinkelen doorsturen naar") de telefoons of de telefoonnummers waarnaar het signaal van de deurbel moet worden doorgestuurd:

Belangrijk:Je kunt één of meer interne telefoonnummers selecteren of één extern telefoonnummer. Een combinatie van interne en externe telefoonnummers is niet mogelijk.

• Als er een bepaalde telefoon moet rinkelen, selecteer dan de telefoon in kwestie.
    • Als alle aangesloten telefoons (paging-oproep) moeten rinkelen, selecteer dan "alle telefoons".
    • Als er een extern telefoonnummer (andere aansluiting, mobiele telefoon) moet rinkelen, selecteer dan "Telefoonnummer" ("Nummer") en voer het bestemmingsnummer in.
    • Als er meerdere telefoons moeten rinkelen die met de FRITZ!Box zijn verbonden (belgroep):
      1. Selecteer de optie "Belgroep".
      2. Schakel maximaal vier telefoons in die je wilt opnemen in de belgroep.
      3. Klik op "OK".
  6. Voer een naam in voor de deurintercom.
  7. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Uitgaande oproepen via" het uitgaande telefoonnummer dat moet worden gebruikt als de deurbel moet worden doorgestuurd naar een mobiele telefoon of een externe aansluiting.
  8. Als je op een FRITZ!Fon of met FRITZ!App Fon de functietoets "Openen" wilt gebruiken, voer dan de tekenreeks in voor de deuropener.
  9. Als je de functie "Livebeeld" wilt gebruiken, voer dan in het invoerveld "Livebeeld" het volledige webadres met de afbeeldingsbestanden in. Deze URL moet eindigen op de bestandsindeling van het beeld (bijvoorbeeld image.jpg). Het camerabeeld wordt dan weergegeven op de FRITZ!Fon en in FRITZ!App Fon als de deurintercom belt. Als je de push-service "Oproepen" configureert voor de deurintercom, stuurt de FRITZ!Box een push-service-mail met een beeldbestand van de camera, desgewenst bij alle oproepen of alleen bij gemiste oproepen.
  10. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Opmerkingen over livebeeld

Livebeeld op de FRITZ!Fon

Voor een storingsvrije beeldoverdracht rinkelt de FRITZ!Fon maar drie keer als er een livebeeld is geconfigureerd, zodat de beeldoverdracht er geen storing van ondervindt. Als de telefoon langer moet rinkelen, neem dan een extra telefoon zonder livebeeld op in de belgroep. Deze telefoon blijft dan rinkelen als de deurintercom belt.

Met de OK-toets wissel je tussen de normale weergave en de zoomweergave en met de navigatietoetsen wijzig je de beelduitsnede. De beelduitsnede wordt dan opgeslagen voor de volgende oproep.

Livebeeld op FRITZ!App Fon

Als FRITZ!App Fon in iOS op de achtergrond loopt, signaleert de Apple-interface CallKit de inkomende oproepen die hiermee ook kunnen worden aangenomen. CallKit geeft echter geen livebeeld van een deurintercom weer.

Open daarom FRITZ!App Fon via de CallKit-knop "Fon" (pictogram met FRITZ!-logo) als de deurintercom belt, zodat je het livebeeld in de app kunt zien.