MyFRITZ!-adres opzoeken voor rechtstreekse toegang tot FRITZ!Box en thuisnetwerk vanuit het internet

Wanneer een FRITZ!Box zich voor het eerst aanmeldt bij je MyFRITZ!-account, krijgt de FRITZ!Box een willekeurig, individueel adres toegewezen dat eindigt met .myfritz.net. De FRITZ!Box is onder dit MyFRITZ!-adres altijd toegankelijk vanuit het internet, zelfs als het openbare IP-adres regelmatig verandert.

Het MyFRITZ!-adres is noodzakelijk om je gemakkelijk en betrouwbaar door te sturen naar de MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box nadat je je hebt aangemeld bij myfritz.net.

Je kunt het MyFRITZ!-adres ook gebruiken om rechtstreeks toegang te krijgen tot je FRITZ!Box, bijvoorbeeld door een bladwijzer te gebruiken in je webbrowser. Daarnaast kun je het MyFRITZ!-adres gebruiken om VPN-verbindingen tot stand te brengen met je FRITZ!Box of om toegang te krijgen tot serverdiensten en netwerkapparaten in je thuisnetwerk waarvoor je port forwarding hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box.

Als je het MyFRITZ!-adres wilt opzoeken voor VPN-verbindingen en andere toepassingen, of als je toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface wilt verkrijgen via HTTPS, volg dan de instructies in de betreffende sectie.

1 MyFRITZ!-adres voor HTTPS-toegang opzoeken

Ga als volgt te werk om het MyFRITZ!-adres op te zoeken voor HTTPS-toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "MyFRITZ!-account".
  3. Noteer het volledige adres dat in het veld "MyFRITZ! Address" staat.
    MyFRITZ!-adres voor internettoegang tot FRITZ!Box-gebruikersinterface

2 MyFRITZ!-adres voor o.a. VPN opzoeken

Ga als volgt te werk om het MyFRITZ!-adres op te zoeken voor een VPN-verbinding met de FRITZ!Box of om toegang te krijgen tot serverdiensten of netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "MyFRITZ!-account".
  3. Noteer het volledige adres dat in het veld "Your MyFRITZ! Address" staat.
    MyFRITZ!-adres van de FRITZ!Box-gebruikersinterface