FRITZ!Fon meldt "Wachtwoord correct?"

Bij een poging om met FRITZ!Fon e-mails op te halen, wordt op de telefoon de melding "Wachtwoord correct?" weergegeven en het ophalen van e-mails mislukt.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Instellingen Google-account aanpassen

In Google wordt in sommige gevallen deze melding weergegeven, hoewel je de gebruikersgegevens juist hebt ingevoerd:

Opmerking:Meer informatie vind je bij Google onder het trefwoord "Onjuist wachtwoord".

1. Maak een app-wachtwoord aan voor de FRITZ!Box en configureer dit als wachtwoord voor de push-service.

2 E-mailaccountgegevens in FRITZ!Box corrigeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik op het tabblad "E-mail".
  4. Klik bij de e-mailaccount in kwestie op de knop (Bewerken).
  5. Voer in het invoerveld "E-mailadres" het volledige e-mailadres in.
  6. Voer het wachtwoord van je e-mailaccount in.
  7. Als de FRITZ!Box de gegevens niet automatisch invult, voer dan ook de naam van de POP3-server van je provider in.

Voorbeeld:
    Bij Google moet er bij de POP3-server "pop.googlemail.com" staan.

8. Schakel indien nodig de optie "Deze server ondersteunt een beveiligde verbinding (SSL)" in.
  9. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Contact opnemen met provider

Als je nog steeds geen e-mails kunt ophalen, zijn je accountgegevens onjuist ingevoerd of is er een storing:

1. Neem contact op met je e-mailprovider.