Antwoordapparaat reageert niet

Het antwoordapparaat van de FRITZ!Box reageert niet op inkomende oproepen. Bellers horen geen begroeting en kunnen geen bericht achterlaten.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Wachttijd voor aannemen van oproepen verkorten of antwoordapparaat opnieuw configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij het antwoordapparaat in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Accept call after" als wachttijd "20 seconds".
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  6. Als het antwoordapparaat nu niet reageert, is het antwoordapparaat verkeerd geconfigureerd:
    1. Klik in het menu "Telephony Devices" bij het antwoordapparaat in kwestie op de knop (Verwijderen). Houd er rekening mee dat door het verwijderen ook alle ingesproken berichten op het antwoordapparaat worden gewist.

Opmerking:Je kunt ingesproken berichten achteraf opslaan door onder "Telephony / Answering Machine" bij het bericht in kwestie met de rechtermuisknop op het play-pictogram te klikken en in het contextmenu op "Doel opslaan als" of "Koppeling opslaan als" te selecteren. De exacte aanduiding is afhankelijk van de gebruikte browser.

2. Configureer het antwoordapparaat opnieuw.
    • Als het antwoordapparaat nu reageert, signaleert je telefonieprovider niet voortdurend een oproep. De onderbreking van het signaleren is meestal niet te herkennen, omdat een aangesloten telefoon ononderbroken rinkelt. Voor het antwoordapparaat is de oproep echter beëindigd voordat de 20 seconden zijn verstreken. Dit is geen fout van de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt nu de tijd stap voor stap weer verlengen. Uit eigen onderzoek is gebleken dat het doorgaans mogelijk is een wachttijd van 35 seconden te configureren, omdat de betreffende provider de oproep niet opnieuw signaleert voordat de 35 seconden zijn verstreken.
      In de oproeplijst van de FRITZ!Box zie je of de inkomende oproep meer dan eens is gesignaleerd. In dit geval zijn er voor één oproep meerdere vermeldingen te zien.