Knowledge Base-artikel #14

FRITZ!Box op DSL-aansluiting aansluiten

Je wilt je FRITZ!Box aansluiten op de DSL-aansluiting? ✔ Dat gaat gemakkelijk met deze stap-voor-staphandleiding.

Je kunt je FRITZ!Box aansluiten op een DSL-aansluiting of op een DSL-aansluiting met een extra telefoonaansluiting (analoog of ISDN).

In deze handleiding leggen we uit hoe je je FRITZ!Box kunt aansluiten op een DSL-aansluiting. Als je een DSL-aansluiting met een extra telefoonaansluiting hebt, ga dan te werk zoals wordt beschreven in de handleiding FRITZ!Box aansluiten op DSL- en telefoonaansluiting (analoog / ISDN).

Voorwaarden

• De DSL-aansluiting moet voldoen aan een DSL-standaard die de FRITZ!Box ondersteunt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box aansluiten

Opmerking:De FRITZ!Box wordt geleverd met de kabels die nodig zijn in het land van verkoop. Andere kabels zijn verkrijgbaar in de detailhandel of kunnen met behulp van de handleiding Toewijzing van kabels, adapters en poorten zelf worden gemaakt. Neem voor meer informatie over de landspecifieke FRITZ!Box-modellen contact op met ons verkoopteam verkoopteam.

1. Steek de DSL-kabel in de bus "DSL"van de FRITZ!Box en in de met een "F" gekenmerkte bus van de TAE-contactdoos of in de DSL-aansluiting.
    Afb.: FRITZ!Box aansluiten op een DSL-aansluiting in Duitsland (links) en in andere landen (rechts)

Opmerking:Veel FRITZ!Box-modellen worden geleverd met een korte handleiding waarin uitgebreide informatie staat over gebruik bij bepaalde internetproviders of in bepaalde landen.

2 FRITZ!Box configureren

Land van gebruik configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Regio en taal".
  3. Klik op het tabblad "Regio".
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst het land waarin de FRITZ!Box wordt gebruikt. Als het land er niet tussen staat, selecteer dan "Ander land".

Belangrijk:Door wijziging van de de regionale opties worden de telefonie-instellingen (bijvoorbeeld telefoonapparaten, doorschakelingen, kiesregels) teruggezet en moeten opnieuw worden geconfigureerd.

5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

DSL-standaard selecteren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL-informatie".
  3. Klik op het tabblad "Lijninstellingen" ("Kabelinstellingen").
  4. Klik op "Instellingen storingsongevoeligheid" om alle instellingen weer te geven.
  5. Geef bij "Annexinstellingen" aan of je FRITZ!Box is aangesloten op een DSL-aansluiting met Annex A of Annex B.

Opmerking:In Duitsland wordt altijd Annex B gebruikt, in andere landen bijna altijd Annex A. Vraag bij je DSL-provider na welke standaard moet worden gebruikt op jouw aansluiting.

6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.